ARTIKEL

Liga M5: Machan FC berpesta gol

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

MENANG BESAR…Barisan pemain pasukan Machan FC

KUCHING: Skuad serba mantap, Machan FC tidak berdepan masalah memperoleh tiga mata berharga dalam saingan kempen Liga M5 2023 selepas mencatat kemenangan besar (6-1) ke atas Rimong Crocs United Sri Aman.

Saingan pada aksi buka tirai yang berlangsung di Padang D, Petra Jaya hujung minggu lalu itu, sekali gus menyaksikan anak-anak buah Azizie Fauzi gah mengungguli tangga teratas Kumpulan B.

Menurut Azizie, kemenangan bergaya itu satu permulaan baik bagi pihaknya dengan berkelebihan jaringan setakat ini.

“Syabas kepada para pemain kerana berjaya memperoleh tiga mata penting tersebut,” ujar Azizie kepada Arena Suara Sarawak.

Katanya, diharap kemenangan itu akan menjadi cetusan semangat kepada pemain untuk terus bersedia menghadapi perlawanan lain selepas ini.

Azizi percaya barisan pemainnya masih diselubungi semangat juang yang tinggi dan pasti mahu cuba mengekalkan momentum terbaik itu kelak.

Dalam pada itu, pasukan Maqarize FC juga turut berjaya memperoleh tiga mata penting selepas mencatat kemenangan (4-1) keatas Pusak FC.

BERITA LAIN

Kepimpinan kerajaan bekerja keras majukan Sarawak

BINTULU: Para pemimpin Kerajaan Sarawak terus bekerja keras demi memajukan negeri ini. Menteri Industri Makanan, Komoditi dan Pembangunan Wilayah Sarawak, Datuk Seri Dr Stephen Rundi

Jambatan Bintulu-Jepak siap 82 peratus

BINTULU: Projek Jambatan Bintulu-Jepak telah mencapai 82 peratus siap dan kekal mengikut jadual untuk tarikh jangkaan siap, kata Timbalan Premier , Datuk Amar Douglas Uggah

Raikan tiga tarikh keramat

SARAWAK, merupakan negeri terbesar di Malaysia dan terletak di pulau Borneo, berkongsi sempadan dengan Sabah, Brunei, dan Indonesia. Sejarah Sarawak bermula jauh sebelum era penjajahan,

BERITA TERBARU

Anwar puji pengalaman luas Awang Bemee

KUALA LUMPUR: Datuk Awang Bemee Awang Ali Basah, yang dilantik sebagai Yang Dipertua Dewan Negara yang baharu, mempunyai pengalaman luas pada peringkat negeri dan persekutuan