ARTIKEL

KEMBALI FOKUS...Pemain Kuching City ketika sesi latihan. - FOTO KC FC

LIGA SUPER 2023: Kuching City tetap buru sebarang mata

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Ketua jurulatih Kuching City FC, Aidil Sharin Sahak optimis anak-anak buahnya mampu beroleh sebarang mata pada pertemuan dengan Kelantan United di Stadium Sultan Muhammad Ke-IV malam esok.

Meskipun dibayangi prestasi merudum dan berada di kedudukan tercorot ketika ini, beliau berkata ia bukan tekanan bagi pemain untuk cubs bangkit dan mencipta kejutan.

Bagi Aidil, peluang kearah itu tetap terbuka dan yang penting pemain perlu fokus selain bijak menterjemah peluang yang dimiliki.

“Peluang untuk beroleh sebarang mata tetap ada, cuma saya harap pemain harus lebih bijak memanfaat peluang yang dimiliki sepanjang perlawanan,” ujar Aidil kepada Arena Suara Sarawak.

Aidil untuk perlawanan malam esok akan menurunkan barisan terbaik bagi memastikan misi beroleh sebarang mata tercapai.

BERITA LAIN

280 individu sertai Larian Amal Rakyat 2.0

KUCHING: Seramai 280 individu telah menyertai program Larian Amal Rakyat 2.0 yang berlangsung semalam. Program larian tersebut anjuran Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG), Sekolah

ISTAF wajib acara regu berpasukan pada piala Raja Thai

KUALA LUMPUR: Persekutuan Sepaktakraw Antarabangsa (ISTAF) buat kali pertama mewajibkan semua pasukan di divisyen premier mesti menyertai acara regu berpasukan pada Kejohanan Sepaktakraw Dunia Piala Raja

BERITA TERBARU