ARTIKEL

Azlina (tiga kanan) menyampaikan hadiah pakaian tradisional terbaik kepada pemenang pada Majlis Ngiling Bidai anjuran PETRONAS.

Majlis Ngiling Bidai PETRONAS bersama media tempatan kukuhkan hubungan dan kerjasama

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Majlis Ngiling Bidai anjuran Petroliam Nasional Bhd (PETRONAS) bersama media tempatan mengukuhkan lagi hubungan dan kerjasama antara kedua-dua pihak.

Pengurus Besar Kanan Komunikasi Strategik, Perhubungan Strategik Kumpulan dan Komunikasi PETRONAS, Siti Azlina Abdul Latif, berkata melalui majlis ini, hubungan jangka panjang dapat dipupuk untuk memberi manfaat kepada kedua-dua pihak.

“Kami komited untuk terus melibatkan diri dengan media Sarawak melalui pelbagai program dengan pandangan untuk meningkatkan pemahaman media mengenai industri minyak dan gas yang semakin kompleks dan peralihan kami kepada tenaga boleh diperbaharui,” katanya ketika berucap pada majlis itu di sini malam tadi.

Bersempena dengan sambutan ulang tahun ke-50 PETRONAS pada Ogos ini, Azlina berkata, pihaknya berinspirasi untuk meneruskan legasi dalam menyumbang kepada pertumbuhan dan kemakmuran negara.

“Terima kasih atas semua liputan selama ini mengenai pengaktifan kami dalam memperingati ulang tahun emas kami.

Azlina berucap pada Majlis Ngiling Bidai anjuran PETRONAS.

“Bagi mereka yang masih belum mendengar tentangnya, PETRONAS meraikan 50 impian sebenar yang perlu merentasi tujuh perayaan sepanjang tahun,” katanya.

Beliau berkata, dengan sokongan yang diterima daripada orang di sekelilingi mereka, PETRONAS telah memulakan pencarian mereka untuk menemukan kepelbagaian pengalaman dan keadaan orang ramai.

“Mendengar kedua-dua impian besar dan kecil yang tidak terucap, dan bekerjasama dengan komuniti tempatan untuk merealisasikan impian mereka pada masa perayaan.

“PETRONAS sendiri adalah impian yang menjadi kenyataan, visi yang direalisasikan kerana kepercayaan dan sokongan orang sekeliling kita.

“Dengan memberi perhatian kepada impian orang lain, kita diingatkan bahawa semua perkara boleh dilakukan secara bersama,” ujarnya.

BERITA LAIN

Rujuk status tanah sebelum buat rumah

BINTULU: Penduduk khususnya di rumah panjang perlu merujuk status tanah kepada agensi berkaitan terlebih dahulu, sebelum mendirikan perumahan baharu di kawasan yang dikenal pasti. Menteri

Optimum infrastruktur kuasa hidro negara

KUCHING: Kementerian Peralihan Tenaga dan Transformasi Air (PETRA) berminat untuk bekerjasama dengan Sarawak Energy Berhad, Persatuan Tenaga Hidro Antarabangsa (IHA) dan Perikatan Boleh Diperbaharui Global

BERITA TERBARU