ARTIKEL

Mayat lelaki tanpa identiti dijumpai di dalam parit

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

Anggota bomba membantu mengangkat mayat sebelum diserahkan kepada pihak polis. Kredit foto – BBP Bintulu

BINTULU: Orang ramai di sini digemparkan dengan penemuan mayat seorang lelaki di dalam parit berhampiran jalan Batu 7, Taman Sibiyu, semalam.

Mayat tanpa identiti itu dijumpai penduduk setempat kira-kira jam 10.50 pagi sebelum memaklumkannya kepada pihak berkuasa.

Ketua Jabatan Bomba dan Penyelamat Bintulu Wan Kamaruddin Wan Ahmad berkata, sepasukan anggota bergegas ke lokasi sejurus menerima panggilan kecemasan pada jam 10.56 pagi susulan penemuan berkenaan.

“Setibanya pasukan bomba di tempat kejadian, kita mendapati mayat lelaki tanpa identiti itu berada di dalam parit.

“Pasukan membantu mengangkat mayat dan kemudian menyerahkannya kepada pihak polis untuk tindakkan selanjutnya,” katanya.

Setakat ini, tiada laporan susulan diterima berhubung penemuan berkenaan.

Sehubungan itu, orang ramai yang ada kehilangan anggota keluarga atau mempunyai maklumat berkaitan boleh menghubungi balai polis berhampiran.

BERITA LAIN

Program Sarjana Muda Undang-Undang UM dilancar di Sarawak

KUCHING: Perjanjian Persefahaman (MoU) yang ditandatangani antara Kementerian Pendidikan, Inovasi dan Pembangunan Bakat dengan Universiti Malaya (UM) dan Universiti Teknologi Swinburne, Sarawak mewujud dan memudahkan

Program vaksinasi haiwan percuma

KUCHING: Majlis Perbandaran Padawan (MPP) dan Jabatan Perkhidmatan Veterinar Sarawak akan menganjurkan program vaksinasi haiwan peliharaan, esok. Program terbabit akan berlangsung dari jam 9 pagi

BERITA TERBARU