ARTIKEL

Miri dan Serian tentukan juara

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Liga Bola Sepak Bawah 20 Tahun SSC/FAS 2022 melabuhkan tirainya pada Sabtu nanti.

Dua pasukan, Miri FA dan Serian FA akan turun membuat perhitungan pada aksi akhir yang akan berlangsung di Stadium Negeri, Petra Jaya.

MARA KE FINAL…Pasukan Miri FA.

Perlawanan penentuan juara membabitkan kedua-dua pasukan terbabit akan bermula pukul 3:30 petang.

Di atas kertas, kedua-dua pasukan mempunyai kelebihan tersendiri. Apatah lagi, mengambil kira prestasi hebat dipamer pada perlawanan separuh akhir petang tadi.

BURU GELARAN JUARA…Barisan pemain Serian FA.

Miri FA berjaya mara ke pentas akhir selepas menumpaskan Kuching FA (2-0) aksi separuh akhir di Stadium Sarawak, Petra Jaya sebentar tadi.

Berbanding kemenangan (4-2) diperoleh Serian FA ke atas PSSI Kalimantan Barat (Indonesia) menerusi penentuan sepakan penalti selepas kedua-duanya terikat tanpa jaringan sepanjang 120 minit permainan termasuk 30 minit masa tambahan di Stadium Negeri, Petra Jaya.

BERITA LAIN

Atlet Pahang sudah fokus untuk SUKMA di Sarawak

KUANTAN: Atlet Pahang yang akan terlibat dengan temasya Sukan Malaysia (SUKMA) Ke-21 di Sarawak bulan depan sudah mula direhatkan daripada menyertai sebarang kejohanan ketika ini,

Harimau Malaya duduki anak tangga ke-134 dunia

KUALA LUMPUR: Skuad Harimau Malaya melonjak satu anak tangga untuk menduduki tempat ke-134 dunia berdasarkan ranking terbaharu Persekutuan Bolasepak Antarabangsa (FIFA) semalam. Mengikut laman web

BERITA TERBARU