Restoran Puzzle saji pelbagai menu istimewa pakej bufet Ramadan

Muhyiddin terima kunjungan Abang Johari, hari ini

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Datuk Patinggi Tan Sri Abang Johari Tun Openg

KUALA LUMPUR: Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini memberi jaminan Kerajaan Persekutuan akan dapat dibentuk dalam masa terdekat.

Menurutnya beliau telah menerima kunjungan Pengerusi Gabungan Parti Sarawak (GPS) Datuk Patinggi Tan Sri Abang Johari Tun Openg dan Presiden PAS Tan Sri Abdul Hadi Awang pagi ini berkenaan perkara itu.

“Rundingan juga sedang dibuat dengan parti-parti lain yang sehaluan dan Ahli Parlimen Bebas. Insya-Allah, Kerajaan Persekutuan akan dapat dibentuk dalam masa terdekat,” katanya menerusi hantaran di laman Facebook dan Twitternya, hari ini.

Beliau turut memuat naik sekeping gambar yang memperlihatkan perbincangan antara beliau, Abdul Hadi dan Abang Johari, yang juga merupakan Premier Sarawak.

Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) semalam menyaksikan situasi Parlimen tergantung apabila tiada parti mendapat majoriti mudah untuk membentuk kerajaan Persekutuan baharu.

Pakatan Harapan (PH) memenangi 82 kerusi, PN (73); Barisan Nasional (30), Gabungan Parti Sarawak (GPS) (22), Gabungan Rakyat Sabah (GRS) (6); Warisan (3); Bebas (2) dan Parti Bangsa Malaysia (PBM) serta Parti Kesejahteraan Demokratik Masyarakat (KDM) masing-masing meraih satu kerusi.

Semalam Muhyiddin yang juga bekas Perdana Menteri berkata, PN sedia menjalinkan kerjasama dengan mana-mana parti yang dapat menerima prinsip dan perjuangan gabungan itu dalam membentuk kerajaan yang bersih dan stabil, kecuali dengan PH.

Berita Berkaitan

E-Paper

22 Mac 2023

Berita Terbaru