Trending

MyEG nafi kutip yuran secara haram, patuh semua peraturan ditetapkan kerajaan

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
E-mel

KUALA LUMPUR: MyEG Services Bhd patuh sepenuhnya kepada semua terma dan syarat yang ditetapkan oleh Kerajaan Malaysia berhubung dengan penyediaan perkhidmatan, justeru, kutipan yuran untuk perkhidmatan pembaharuan permit pekerja asing tidak dilakukan secara haram.

Penyedia perkhidmatan e-kerajaan itu dalam makluman kepada Bursa Malaysia hari ini berkata, penjelasan tersebut adalah berhubung artikel berita yang disiarkan di portal dalam talian New Straits Times dan Edge Malaysia pada 12 September yang mendakwa MyEG telah mengutip yuran secara haram untuk perkhidmatan pembaharuan permit pekerja asingnya walaupun digantung oleh Jabatan Imigresen Malaysia.

MyEG berkata adalah juga menjadi polisi syarikat itu bahawa sekiranya perkhidmatan tidak berjaya disediakan, sebarang jumlah yang dikutip akan dikembalikan atas permintaan pelanggan.

Sementara itu, ia berkata artikel di portal berita tersebut juga menyatakan bahawa kontrak perkhidmatan MyEG dengan Jabatan Imigresen telah digantung sejak Februari tahun ini.

“Mengenai itu, kami juga ingin menjelaskan bahawa perkhidmatan konsesi MyEG tidak digantung sejak Februari tahun ini,” katanya. – BERNAMA

Suka artikel:

e-Akhbar Suara Sarawak

Berita Berkaitan

E-Paper

27 November 2023

Berita Terbaru