ARTIKEL

Naik taraf Balai Polis Song, Julau dan Matu Daro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

BERCAKAP.. Nanta bercakap kepada pemberita selepas lawatan kerja ke Ibu Pejabat Polis Kontinjen Sarawak di Jalan Badruddin Kuching, hari ini. (F: Ghazali)

KUCHING: Kementerian Kerja Raya (KKR) akan memberi tumpuan kepada usaha untuk menaik taraf tiga balai polis di Sarawak.

Menteri Kerja Raya Datuk Seri Alexander Nanta Linggi berkata, projek tersebut akan dilaksanakan susulan terdapat keperluan mendesak melibatkan Balai Polis Song, Julau dan Matu Daro.

“Naik taraf itu juga melibatkan bangunan usang, seperti di Daro yang selalu dilanda banjir. Ia memang tidak sesuai untuk anggota polis beroperasi dengan efisien dan sebagainya.

“Justeru, kita beri tumpuan kepada tiga balai polis yang mempunyai keperluan mendesak seperti Balai Polis Song, Julau dan Matu Daro,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita selepas lawatan kerja di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Sarawak di Jalan Badruddin Kuching, hari ini.

Mengenai program tersebut, Nanta memberitahu bahawa beliau mengadakan lawatan tersebut untuk mengetahui keperluan kontinjen polis Sarawak mengenai penambahbaikan segera melibatkan bangunan dan sebagainya.

BERITA LAIN

Tingkatkan kesedaran bayar balik pinjaman

MUKAH: Perbadanan Pembangunan Perumahan (HDC) mendedahkan sebanyak RM477,189 jumlah tunggakan bayaran balik Skim Pinjaman Rumah Panjang direkodkan di Bahagian Mukah sehingga Julai 2024. Pengerusinya Abdul

Tawan Bung Muan pada Hari Sarawak

BAU: Tidak mensia-siakan cuti umum sempena sambutan Hari Sarawak ke-61 hari ini, kira-kira 500 penduduk dari sekitar daerah ini mengambil peluang mencabar diri ‘menawan’ puncak

Pendapatan isi rumah di Sarawak RM4,978

BINTULU: Kerajaan Sarawak kini sedang menumpukan usaha untuk meningkatkan lagi penengah pendapatan isi rumah di negeri itu, kata Premier Tan Sri Abang Johari Tun Openg.

Sarawak hanya mahu hak yang sedia ada

BINTULU: Premier Datuk Patinggi Tan Sri Abang Johari Tun Openg menegaskan bahawa Sarawak tidak berniat untuk menjatuhkan mana-mana entiti nasional seperti yang cuba ditularkan oleh

BERITA TERBARU

SU Enterprise juara edisi sulung

KOTA SAMARAHAN: Pasukan SU Enterprise FC berjaya merangkul gelaran juara Kejohanan Bola Sepak Veteran 2024 anjuran Unit Saberkas Kampung Tanjung Bundong, Kota Samarahan. Skuad yang

Tingkatkan kesedaran bayar balik pinjaman

MUKAH: Perbadanan Pembangunan Perumahan (HDC) mendedahkan sebanyak RM477,189 jumlah tunggakan bayaran balik Skim Pinjaman Rumah Panjang direkodkan di Bahagian Mukah sehingga Julai 2024. Pengerusinya Abdul

Anak beranak maut kemalangan rempuh lampu jalan

KUANTAN: Seorang bapa dan anak lelakinya maut apabila motosikal mereka terbabas dan melanggar lampu jalan di KM18 Jalan Jerantut-Temerloh berhampiran simpang Bukit Ketupat, malam tadi.