ARTIKEL

Nurul Atiqah Kushairi si penata gaya

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

DI SEBALIK penampilan menawan selebriti tempatan, ternama bahkan pembaca berita di kaca televisyen, terdapat insan yang bertanggungjawab dalam menjaga gaya mereka.

Bukan itu sahaja, kesesuaian busana indah yang diperagakan turut menjadi perkara penting bagi seseorang dan ia merupakan tugas sebagai penata gaya atau penggaya fesyen.

Seiring peredaran zaman, kita mula sedar bahawa penata gaya memainkan peranan penting untuk seseorang lebih yakin dan berketerampilan.

Bagi penata gaya Nurul Afi qah Kushairi, 29, dia berkecimpung dalam bidang ini kerana minat berdandan dan suka melihat mereka yang berketerampilan menarik serta cantik.

“Apabila penampilan cantik dan kemas, ia memberi keyakinan diri yang tinggi untuk berdepan dengan orang ramai.

“Ini kerana, pentingnya pandangan pertama bagi seseorang dan ia cerminan untuk menunjukkan diri kepada orang lain.

“Saya juga melihat jenama fesyen di luar negara kerana mereka mempunyai identiti sendiri dalam dunia fesyen,” katanya kepada Suara Sarawak.

Lebih dikenali sebagai Afi qah, dia kini bekerja di sebuah syarikat media tempatan di Semenanjung Malaysia sebagai penata gaya.

BERITA LAIN

PAMERAN, PROMOSI IKMAS

IKMAS mengadakan pameran dan promosi sempena program bersama-sama komuniti Malaysia Madani di Masjid Darussalam Belarek, Long Lama, baru-baru ini. Pameran dan promosi Ikmas kali ini

Kilat Boy terus cipta sejarah

HARI penuh bersejarah kepada petinju profesional Sarawak, Daeloniel Mcdelon Bong apabila berjaya merangkul tali pinggang pada Kejohanan Tinju Dunia (WBC) Asia Silver Super Bantamweight (55.0kg)

Erat hubungan bersama komuniti

KEMERIAHAN sambutan Aidilfitri masih dirasai sempena Program Jiwa Madani bersama-sama Komuniti anjuran Ikmas di Dataran Ikmas, baru-baru ini. Program dihadiri tetamu jemputan khas iaitu Pengarah

BERITA TERBARU

Boleh kritik kerajaan tetapi ada had dalam isu 3R

KUALA LUMPUR: Walaupun kritikan terhadap kerajaan dibenarkan di Malaysia, Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim mengaku terdapat had kepada kebebasan media, terutamanya berkaitan perkara sensitif

Keterangkuman sosial POSKOM selari dengan PCDS 2030

SIBU: Program Outreach – Santuni Komuniti (POSKOM) yang diperkenalkan oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat Sarawak (JKMS) adalah selari dengan Strategi Pembangunan Pasca COVID-19 (PCDS) 2030. Ahli