ARTIKEL

Pasukan Saberkas Cawangan Asajaya raih tiket ke Spartan Trial 2021

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KOTA SAMARAHAN: Pasukan Pertubuhan Belia Kebangsaan Bersatu Sarawak (Saberkas) cawangan Asajaya berjaya mendapat tiket percuma menyertai Pertandingan Spartan Trial 2021 pada bulan Oktober depan.
Pasukan itu berjaya meraih gelaran juara dalam kategori larian spartan di Program Karnival Pencarian Bakat Baru di Asajaya semalam.
Manakala tempat kedua dimenangi oleh pasukan Ketom Brothers yang membawa balik hadiah empat helai baju spartan dan cenderahati.
Tempat ketiga pula dimenangi pasukan Underground yang membawa pulang hadiah cenderahati dan empat helai baju spartan.
Menteri Belia dan Sukan Datuk Abdul Karim Rahman Hamzah berkata, larian spartan adalah cukup sinonim dengan Sarawak kerana mempunyai hutan dan bukit yang cantik serta sesuai untuk setiap cabaran larian.
Menurutnya, tahun lepas banyak pertandingan larian spartan dibatalkan dan berharap tahun ini dapat mengadakan pertandingan spartan sekali lagi.
“Bagaimanapun , saya difahamkan yuran penyertaan agak mahal. Namun, wakil dari Asajaya yang berminat mengikuti pertandingan bolehlah menghubungi pihak kita untuk pembiayaan yuran.
“Oleh itu, saya berharap peminat sukan lasak itu di Asajaya terus gigih berlatih supaya dapat memberi saingan hebat semasa pertandingan nanti,” katanya.
Beliau berkata demikian dalam ucapannya semasa Majlis Penutupan Program Karnival Pencarian Bakat Baru di Asajaya, semalam.
Tambahnya, merancang untuk terus mengadakan pertandingan itu tertakluk kepada keadaan semasa penularan wabak Covid-19 kerana ia dapat meningkatkan industri pelancongan.

BERITA LAIN

Zii Jia juara Terbuka Australia

KUALA LUMPUR: Pemain perseorangan lelaki profesional negara, Lee Zii Jia meraih gelaran kedua musim ini selepas  merangkul kejuaraan Terbuka Australia 2024 dengan menewaskan wakil Jepun

Faisal Halim ibarat pecahan yang hilang — Nidzam

KUALA LUMPUR: Suasana emosi menyelubungi bilik persalinan Selangor FC di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) apabila pemain sayap sensasinya Mohamad Faisal Abdul Halim menjejakkan kaki buat

280 individu sertai Larian Amal Rakyat 2.0

KUCHING: Seramai 280 individu telah menyertai program Larian Amal Rakyat 2.0 yang berlangsung semalam. Program larian tersebut anjuran Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG), Sekolah

BERITA TERBARU