Pembantu pergigian maut dalam nahas jalan raya

PDRM kaji semula penukaran anggota bermasalah ke Sabah, Sarawak

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

KUCHING: Pucuk pimpinan Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan mengkaji semula keputusan menukarkan sembilan anggota polis yang terlibat dalam kes peras ugut baru- baru ini ke beberapa balai polis dan bahagian di Sabah dan Sarawak.

Pejabat Setiausaha Kerajaan Sarawak menyatakan perkara itu dimaklumkan oleh PDRM, setelah menyambut saranan Kerajaan Sarawak.

“Kerajaan Sarawak menyambut baik usaha PDRM untuk menambahkan bilangan anggota untuk memantapkan lagi kawalan keselamatan demi kesejahteraan rakyat Sarawak, namun kita berharap PDRM menempatkan pegawai dan anggota yang berintegriti tinggi serta bebas dari sebarang siasatan jenayah,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Dalam pada itu, Pejabat Setiausaha Kerajaan Sarawak juga telah menyemak dengan pejabat Pesuruhjaya Polis Sarawak, susulan laporan media yang memetik kenyataan Timbalan Ketua Polis Selangor, Dato’ S Sasikala Devi bahawa PDRM akan penempatan anggota polis bermasalah terbabit ke Sabah dan Sarawak.

Susulan itu, pihaknya dimaklumkan bahawa belum ada anggota yang dimaksudkan melaporkan diri di Kontinjen Polis Sarawak setakat ini.

e-Akhbar Suara Sarawak

Berita Berkaitan

Biskut kami halal

KUCHING: “Biskut buatan tangan kami halal,” demikian kata Anchong Tan

E-Paper

27 Mac 2023

Berita Terbaru