ARTIKEL

Pembonceng maut, penunggang parah kemalangan kendiri di Mukah

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

Keadaan di lokasi kejadian sejurus kemalangan berlaku di Jalan Bukit Balingian Mukah pada malam ahad.

MUKAH: Seorang pembonceng maut selepas motosikal yang dinaikinya hilang kawalan sebelum terbabas ke tepi jalan dan merempuh tiang tanda amaran, di Jalan Bukit Balingian, semalam.

Insiden tersebut mengakibatkan mangsa yang berusia 63 tahun cedera parah di bahagian kepala dan disahkan maut di tempat kejadian.

Manakala, penunggang mengalami kecederaan parah di kepala dan dikejarkan ke Klinik Selangau, seterusnya dirujuk ke Hospital Sibu untuk rawatan lanjut.

Ketua Polis Daerah Mukah Deputi Superintendan Muhamad Rizal Alias, berkata ketika kejadian, kedua-dua mangsa yang menggunakan motosikal jenis Honda dipercayai dalam perjalanan dari Rumah Tangkun, Jalan Lubuk Bukut menghala ke Jalan Mukah- Selangau.

“Bagaimanapun, sebaik tiba di simpang Balingian Power Generation, motosikal mangsa dipercayai telah hilang kawalan kemudiannya terbabas ke tepi jalan dan melanggar tiang tanda amaran.

“Kejadian ini dipercayai berlaku kira-kira jam 7.10 malam,” katanya dalam satu kenyataan.

Kes masih dalam siasatan dan disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

LAIN-LAIN BERITA

Kebajikan golongan OKU terus diperjuangkan

MIRI: Kebajikan serta sokongan untuk golongan orang kelainan upaya (OKU) akan terus diperjuangkan bagi memastikan mereka mempunyai peluang dan hak yang sama rata dalam kalangan

BERITA TERBARU

Sarawak begunaka otonomi pengerai

SADONG JAYA: Sarawak agi tubah begunaka mesin mamogram ngambi tetangkupka pemayuh tubuh pesakit riman tusu di nengeri tu. Sapit Premier Sarawak, Datuk Amar Profesor Dr

Rebak baru diperansang bekebun lada

BETONG: Nembiak rebak baru diperansang ngaul diri dalam pengawa bekebun kelebih agi nanam lada. Sapit Premier Sarawak Datuk Amar Douglas Uggah Embas madahka menua tu

Asil lada belipat ngena teknologi baru

BETONG: Industri lada di nengeri tu disikap menyana ngambi ulih nerima ubah pemansang enggau teknologi baru, ku Sapit Premier Sarawak Datuk Amar Douglas Uggah Embas.