ARTIKEL

Datuk Abdullah Saidol

Pengamal media dan masyarakat berpisah tiada – Abdullah Saidol

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Pengamal media dan masyarakat berpisah kerana komunikasi yang berkesan di antara dua pihak ini bagi membina corak interaksi yang signifikan.

Menurut Timbalan Menteri di Jabatan Premier Sarawak (Hal Ehwal Korporat, Penerangan dan UKAS) Datuk Abdullah Saidol menerusi komunikasi yang efisien, masyarakat umum dapat menerima informasi yang tepat dan sahih.

Menurutnya lagi, dalam apa jua keadaan dan situasi, komunikasi tidak boleh lari daripada kehidupan harian manusia.

“Keamanan, keceriaan dan keakraban masyarakat kita sangat penting supaya kita difahami sebenarnya,” ujarnya dalam program bual bicara Selamat Pagi Malaysia terbitan Radio Televisyen Malaysia (RTM) di sini, hari ini.

Masyarakat perlu tahu bahawa tugasan warga media tidak semudah yang dilihat di kaca televisyen kerana di sebalik tabir ada ramai warga kerja.

BERITA LAIN

280 individu sertai Larian Amal Rakyat 2.0

KUCHING: Seramai 280 individu telah menyertai program Larian Amal Rakyat 2.0 yang berlangsung semalam. Program larian tersebut anjuran Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG), Sekolah

BERITA TERBARU

Faisal Halim ibarat pecahan yang hilang — Nidzam

KUALA LUMPUR: Suasana emosi menyelubungi bilik persalinan Selangor FC di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) apabila pemain sayap sensasinya Mohamad Faisal Abdul Halim menjejakkan kaki buat