ARTIKEL

Penggantungan 17 tahun disahkan

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

TINDAKAN Presiden Persatuan Sepak Takraw Malaysia (PSM), Datuk Seri Ahmad Ismail mengemukakan rayuan penggantungannya selepas tamat tarikh tidak dilayan Persekutuan Sepak Takraw Asia (ASTAF).

Malah, badan induk Asia itu mengesahkan hukuman penggantungan 17 tahun Ahmad daripada terbabit sebarang aktiviti sepak takraw di peringkat tempatan dan antarabangsa hingga 2038.

Presiden ASTAF, Abdul Halim Kader berkata, Ahmad mengemukakan surat rayuan Khamis lalu, melewati tarikh asal rayuan pada 20 Mei.

“Saya ingin mengulangi bahawa prosiding tatatertib sudah diadakan dan anda diberi peluang yang cukup untuk mengemukakan kes anda dalam tempoh 14 hari dari hari notis ditulis mengenai keputusan di buat Jawatankuasa Disiplin ASTAF bertarikh 6 Mei 2021 dan berakhir pada 20 Mei 2021.

….Untuk berita selanjutnya dapatkan naskhah Suara Sarawak 01 Jun 2021

BERITA LAIN

SPFC julang Piala Sumbangsih Serian 2024

SERIAN: Jagoan terbilang SPFC berjaya merangkul Piala Sumbangsih Serian 2024 selepas menumpaskan X Movent 3-2 pada perlawanan pembukaan Liga Serian yang berlangsung di Kompleks Sukan

Sukan Olimpik cipta peluang pekerjaan

PARIS: Sukan Olimpik Paris menetapkan piawaian baharu dan meningkatkan piawaian antarabangsa sedia ada dalam aspek ekonomi, sosial dan alam sekitar, menurut Jawatankuasa Olimpik Antarabangsa (IOC)

BERITA TERBARU

Kerajaan fokus selesai isu kos sara hidup

KUALA LUMPUR: Menteri Komunikasi, Fahmi Fadzil, berkata kerajaan akan terus melaksanakan dasar-dasar yang mampu mengangkat martabat rakyat, termasuk dalam menyelesaikan isu berkaitan kos sara hidup.

Sarawak hanya mahu hak yang sedia ada

BINTULU: Premier Datuk Patinggi Tan Sri Abang Johari Tun Openg menegaskan bahawa Sarawak tidak berniat untuk menjatuhkan mana-mana entiti nasional seperti yang cuba ditularkan oleh