ARTIKEL

Perbincangan meja bulat

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

MESYUARAT Lembaga Institut Kemahiran Islam Malaysia Sarawak (Ikmas) kali ke-23 berjaya diadakan di Bilik Seminar Mulu, Raia Hotel, Kuching, pada 5 Jun lalu.

Mesyuarat dipengerusikan Ketua Pengarah Jakim, Datin Paduka Hakimah Mohd Yusoff yang turut dihadiri sembilan ahli lembaga Ikmas.

Mesyuarat fokus kepada kertas cadangan dan pemakluman bagi menambah baik Ikmas dalam melahirkan graduan yang mampu bersaing dalam arus perkembangan semasa.

Pada malam sebelumnya, Ikmas mengadakan perbincangan meja bulat (RTD) bagi penambahbaikan pelan hala tuju Ikmas.

Pada sebelah petangnya, Mesyuarat Jawatankuasa Induk Majlis Istiadat Konvokesyen Ikmas Kali Ke-20 Tahun 2024 diadakan dan turut dihadiri wakil agensi luar seperti Majlis Perbandaran Padawan, Dewan Bandaraya Kuching Utara, Polis Diraja Malaysia, Jabatan Kerja Raya, Pejabat Astana Negeri Sarawak dan Pengurusan Dewan Kompleks Islam Sarawak.

Mesyuarat tersebut menfokuskan pelaksanaan agenda pembentangan bagi setiap jawatankuasa kecil Majlis Istiadat Konvokesyen Ikmas yang diadakan pada Ogos ini.

BERITA LAIN

Jaga aib diri, orang lain

MENJAGA aib sesama manusia menjadi tanggungjawab yang dianjurkan dalam Islam. Pentingnya perbuatan menahan diri daripada mengumpat dan mencari kesalahan orang lain. Allah SWT juga memberikan

Bentuk peribadi pelajar

BARU-BARU INI, Mukhayyam Dakhili Tunas Kadet Remaja Sekolah Musleh (TKRSM) bagi murid Tahun 4 berlangsung dengan jayanya di Sekolah Rendah Islam Al-Amin Kota Samarahan. Program

Wanita 66 tahun bersaing Ratu Cantik

“Usia bukan penghalang, saya sentiasa ingin mencuba untuk menyertai dunia ratu cantik kerana ia sesuatu yang sangat inklusif. Saya tidak pernah lupa tentang warisan budaya

Buang stigma masyarakat

“MENERUSI program ini, ia boleh memberi kepercayaan kepada ibu bapa. “Jadi, kepada mereka yang mempunyai anak autisme, jangan risau, sentiasa ada caranya untuk menangani mereka,”

BERITA TERBARU