ARTIKEL

Perjuangan demi perpaduan, MA63 bersama Joseph Kurup sentiasa diingati – Fadillah

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KOTA KINABALU, Sabah: Perjuangan demi mengukuhkan perpaduan negara dan merealisasikan Perjanjian Malaysia 1963 (MA63) bersama mendiang Tan Sri Joseph Kurup adalah antara kenangan abadi yang akan sentiasa diingati Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Fadillah Yusof.

Justeru, Menteri Peralihan Tenaga dan Transformasi Air itu berkata beliau amat terasa kehilangan seorang sahabat karib dengan pemergian Joseph pada Rabu lepas dan mengucapkan takziah kepada keluarga mendiang.

“Mendiang banyak menyumbang kepada pembangunan negeri Sabah dan Malaysia.

“Pengalaman saya bersama mendiang dalam Kabinet ialah beliau lemah lembut dan amat fokus kepada kerja, banyak sangat kenangan manis saya bersama mendiang.

“Saya secara peribadi kehilangan seorang kawan yang baik dan seorang pemimpin yang amat baik.

“Saya harap dan mendoakan segala kebaikan untuk mendiang serta keluarga,” katanya kepada pemberita selepas memberikan penghormatan terakhir kepada mendiang di Wisma Fook Lu Siew di sini semalam.

Terdahulu, ketibaan Fadillah disambut anak mendiang iaitu Timbalan Menteri Pertanian dan Keterjaminan Makanan, Datuk Arthur Joseph Kurup sebelum bertemu ahli keluarga termasuk balunya, Puan Sri Melinda Mak Soak Fong.

Baca lain  Tonton wayang, mandi kolam dibenarkan 1 Julai

Upacara penghormatan terakhir bagi Joseph, yang juga bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Perpaduan dan Integrasi Nasional), akan berlangsung selama empat hari bermula semalam sebelum majlis pengebumian yang dijadual pada Selasa depan. – BERNAMA

NOTIS TENDER

BERITA LAIN

BERITA TERBARU