Perniagaan kedai kopi makin pulih

KUCHING: Perkhidmatan penghantaran telah membantu memulihkan perniagaan kedai kopi dan restoran di bandar raya ini, yang terjejas teruk sejak tahun lepas akibat Covid-19.

Ahli jawatankuasa Persatuan Pemilik Restoran dan Kedai Kopi Kuching, Kapitan Tan Yit Sheng berkata, selain menerima pelanggan makan di dalam premis, perniagaan mereka juga berjalan dengan baik kerana turut menerima banyak pelanggan menerusi perkhidmatan penghantaran.

“Amaran makan di dalam kedai sudah berubah tetapi ia masih menjadi trend, namun kita dapat melihat lebih ramai orang memilih untuk bungkus atau tapau.

“Tambahan, kebanyakan kedai makan kini menggunakan perkhidmatan penghantaran untuk pelanggan,” katanya yang di temubual, kelmarin.

….Untuk berita selanjutnya dapatkan naskhah Suara Sarawak 04 Mei 2021

Suara Sarawak