ARTIKEL

PKR Sarawak harap Kerajaan Persekutuan tunai pemulihan penuh MA63

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

PUSA: PKR Sarawak berharap Kerajaan Persekutuan dapat menunaikan semua perkara yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan khususnya melibatkan Perjanjian Malaysia 1963 (MA63) seperti pindaan yang telah diluluskan.

Pemangku Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri (MPN) PKR Sarawak Abang Zulkifli Abang Engkeh menyambut baik dan mengalu-alukan pemulihan negeri sebagai wilayah rakan kongsi antara Semenanjung, Sabah dan Sarawak.

“Justeru, kita mengalu-alukan semua bentuk seperti yang termaktub dalam perlembagaan harus ditunaikan oleh Kerajaan Persekutuan.

“MA63 merupakan kepentingan rakyat dan tidak seharusnya dipolitikkan. Seandainya hendak bermain politik, akan merugikan rakyat,” katanya kepada Suara Sarawak, hari ini.

BERITA LAIN

BERITA TERBARU

Nikmati tawaran bermusim HONOR Magic

KUCHING: Berikutan permintaan tinggi HONOR Magic6 Pro dalam warna unggu awan (cloud purple), HONOR bakal membawakan varian tersebut dan pembelian bermula pada 31 Mei ini.

JINYOUNG tandatangan kontrak eksklusif

BEKAS AHLI B1A4, Jinyoung secara rasmi menandatangani kontrak ekslusif dengan Management Run. Management Run meluahkan perasaan gembira dan terujanya untuk bekerjasama dengan Jinyoung. Mereka terus

Topi ANTI MENIRU

BARU-BARU ini, tular di aplikasi TikTok apabila pengguna @angeloebora1 berkongsi situasi peperiksaan di sebuah sekolah dipercayai di Filipina. Video tersebut melihatkan pelajar memakai topi buatan

Norway tutup sempadan kepada pelancong Rusia

OSLO: Norway pada Khamis berkata, ia menutup sempadannya kepada pelancong Rusia, menutup akses terakhir mereka ke kawasan Schengen tanpa sempadan Eropah. Sehingga 29 Mei, kebanyakan