ARTIKEL

Raduan (berdiri tiga kiri) bergambar bersama guru pengiring dan pelajar yang menyertai Program ‘Storytelling’ Peringkat Zon Roban.

Program ‘Storytelling’ Peringkat Zon Roban diharapkan dapat dilaksanakan secara tahunan

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Program ‘Storytelling’ Peringkat Zon Roban diharapkan dapat dilaksanakan secara tahunan, kata Guru Besar SK Ulu Sebentan, Raduan Mohd Zaini.

Kata Raduan, program itu mampu memupuk minat pelajar sekolah rendah terhadap subjek bahasa Inggeris selain meningkatkan kemahiran pelajar berkomunikasi dalam bahasa Inggeris.

“Ini kerana sebelum ini Kerajaan Sarawak dilihat begitu memberi penekanan kepada penguasaan bahasa Inggeris, terutamanya kepada para graduan, untuk mendapat peluang pekerjaan.

Raduan (tengah) menyampaikan sijil kepada pelajar yang menyertai Program ‘Storrytelling’ Peringkat Zon Roban.

“Walau bagaimanapun, bahasa Melayu juga sangat penting untuk dimartabatkan dan fasih berbahasa Melayu kerana kedua-dua bahasa tersebut sangat diperlukan untuk komunikasi harian dan urusan harian,” katanya.

Enam sekolah dalam Zon Roban menyertai Program “Storytelling” Peringkat Zon Roban yang diadakan di SK Ulu Sebetan pada
Jumaat lalu dan dirasmikan oleh Raduan.

BERITA LAIN

Rujuk status tanah sebelum buat rumah

BINTULU: Penduduk khususnya di rumah panjang perlu merujuk status tanah kepada agensi berkaitan terlebih dahulu, sebelum mendirikan perumahan baharu di kawasan yang dikenal pasti. Menteri

Polis lumpuh sindiket gula-gula getah dicampur dadah

KUALA LUMPUR: Polis melumpuhkan sindiket pengedaran gula-gula getah dicampur dadah dengan merampas pelbagai jenis dadah bernilai RM5.02 juta dalam serbuan berasingan di Cheras dan Seri Kembangan, semalam.Pengarah

BERITA TERBARU