ARTIKEL

Program Town Hall Discussion diperluaskan ke seluruh Sarawak 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

SERIAN: Program Town Hall Discussion bagi menangani aktiviti dadah dan jenayah dirancang untuk diperluaskan ke lain-lain daerah di negeri ini.

Timbalan Pesuruhjaya Polis Sarawak Datuk Mancha Ata berkata, program tersebut akan dilaksanakan secara berfasa dengan melibatkan kerjasama antara Polis Diraja Malaysia (PDRM) Kontinjen Sarawak, Agensi Anti Dadah Kebangsaan Sarawak (AADK) dan Yayasan Pencegahan Jenayah Malaysia (MCPF) Sarawak.

“Ini antara usaha kita hendak memerangi dadah ini secara habis-habisan dan secara agresif,” katanya ketika ditemui media selepas Program Townhall Discussion Daerah Serian di Dewan Pentadbiran Kerajaan Sarawak, Bahagian Serian, di sini hari ini.

Mengulas lanjut, beliau berkata melalui program ini, pihak berkuasa dapat mengetahui dengan lebih lanjut masalah berlaku dalam masyarakat.

“Ini perbincangan dua hala dan merupakan satu langkah yang berkesan dalam menyampaikan penerangan ke peringkat akar umbi,” ujarnya.

Terdahulu, Mancha bersama Pengarah Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) Sarawak Iskandar Turkee dan Pensyarah Perubatan dan Pakar Psikiatrik Unimas Dr Ting Chuong Hok Bernard membentangkan peranan dan tindakan agensi masing-masing dalam penyalahgunaan dadah.

Program turut disertai oleh pegawai kanan polis, Residen Bahagian Serian Selamat Jati Yanjah, Pegawai Daerah Tebedu, Joseph Liaw.

BERITA LAIN

Dua saspek curi motosikal berjaya dicekup

MIRI: Seorang lelaki tempatan dan warganegara Indonesia yang terlibat dalam kes curi motosikal berjaya ditangkap oleh pasukan Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD)

Tujuh lelaki ditangkap terlibat sabung ayam

MIRI: Tujuh lelaki berjaya ditangkap dalam serbuan sabung ayam di kawasan Kampung Bersatu, di sini, baru-baru ini. Ketua Polis Daerah Miri Asisten Komisioner Alexson Naga

BERITA TERBARU

Juruteknik mengaku tidak bersalah pukul isteri

PORT DICKSON: Seorang juruteknik yang rakaman video perbuatan dia memukul isterinya menjadi tular di media sosial bulan lepas, dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini hari

Dua saspek curi motosikal berjaya dicekup

MIRI: Seorang lelaki tempatan dan warganegara Indonesia yang terlibat dalam kes curi motosikal berjaya ditangkap oleh pasukan Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD)

Pelakon veteran, Kamal Bakar meninggal dunia

KUALA LUMPUR: Pelakon veteran Kamaruldzaman Bakar atau lebih dikenali Kamal Bakar meninggal dunia di Hospital Melaka awal pagi ini. Pemergian pelakon itu pada usia 62