ARTIKEL

Rumah musnah terbakar tengah malam

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Anggota bomba memadam kebakaran yang meranapkan sebuah rumah di Kampung Hulu Sri Aman, tengah malam tadi.

SIMANGGANG: Empat sekeluarga tinggal sehelai sepinggang apabila kediaman mereka di Kampung Hulu Sri Aman musnah dalam kebakaran tengah malam tadi.

Menurut Ketua Bomba dan Penyelamat Sri Aman William Baheng, pihaknya menerima laporan mengenai kejadian kira-kira jam 12.18 malam.

Katanya kebakaran dipercayai bermula daripada salah satu bilik tidur.

“Setibanya di lokasi kejadian, rumah berkenaan didapati telah musnah terbakar 100 peratus.

“Kesemua penghuni rumah itu yang berusia 12 hingga 61 tahun juga berjaya menyelamatkan diri,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Tambahnya pihak bomba memadam kebakaran menggunakan sumber air daripada pili bomba berdekatan dan operasi tamat pada jam 1.30 pagi.

Kebakaran rumah satu tingkat di Kampung Hulu Sri Aman, tengah malam tadi.

LAIN-LAIN BERITA

Kebajikan golongan OKU terus diperjuangkan

MIRI: Kebajikan serta sokongan untuk golongan orang kelainan upaya (OKU) akan terus diperjuangkan bagi memastikan mereka mempunyai peluang dan hak yang sama rata dalam kalangan

BERITA TERBARU

Sarawak begunaka otonomi pengerai

SADONG JAYA: Sarawak agi tubah begunaka mesin mamogram ngambi tetangkupka pemayuh tubuh pesakit riman tusu di nengeri tu. Sapit Premier Sarawak, Datuk Amar Profesor Dr

Rebak baru diperansang bekebun lada

BETONG: Nembiak rebak baru diperansang ngaul diri dalam pengawa bekebun kelebih agi nanam lada. Sapit Premier Sarawak Datuk Amar Douglas Uggah Embas madahka menua tu

Asil lada belipat ngena teknologi baru

BETONG: Industri lada di nengeri tu disikap menyana ngambi ulih nerima ubah pemansang enggau teknologi baru, ku Sapit Premier Sarawak Datuk Amar Douglas Uggah Embas.