ARTIKEL

Safri Amit kemudi SU FC II

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Jurulatih yang semakin meningkat naik kredibilitinya, Safri Amit kembali diberi kepercayaan mengemudi skuad pelapis Sarawak United FC II (SU FC II).

Dengan misi serampang dua mata menjadi inti pati bekas penolong jurulatih SU FC musim lalu itu, fokus beliau turut diberikan kepada pembentukan pasukan untuk menghadapi kempen Piala Presiden 2022.

Di samping itu menyediakan barisan pemain yang lebih mantap untuk temasya Sukan Malaysia (SUKMA) Kuala Lumpur 2022.

“Tiada masalah bagi saya melaksana tanggungjawab yang diamanahkan.

BERI ARAHAN…Safri Amit (tengah) mengarah sesuatu kepada pemainnya semasa latihan. – FOTO GHAZALI BUJANG

“Sama ada untuk mengharungi kempen Piala Presiden 2022 malah mencakupi temasya Sukma Kuala Lumpur 2022,” katanya kepada Arena Suara Sarawak.

Beliau berkata walaupun barisan pemain yang berada dalam skuad kendaliannya ketika ini gabungan kudrat orang lama dan muka baharu,namun hampir kesemua 30 pemain di bawah kendaliannya itu mempunyai kelebihan tersendiri.

Malah, tidak keterlaluan untuk melabelkan barisan pemain muda itu permata yang mampu mencipta kejutan pada saingan sebenar kelak.

“Saya percaya barisan pemain yang ada hari ini mampu mencipta gelombang kebangkitan dunia bola sepak Sarawak selepas ini,” katanya.

BERITA LAIN

SMK Muara Tuang muncul juara

SADONG JAYA: Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Muara Tuang melakar sejarah tersendiri apabila muncul juara Kejohanan Bola Sepak Bawah 15 Tahun, Majlis Sukan Sekolah-Sekolah Bahagian (MSSB)

BERITA TERBARU

Anugerah pencetus semangat Bonnie

KUCHING: Jaguh powerlifting dunia kelahiran Sarawak, Bonnie Bunyau Gustin menyifatkan Anugerah Olahragawan Paralimpik Kebangsaan 2023 diterima malam kelmarin sebagai pencetus semangat untuk terus cemerlang dalam

Tiga bot nelayan ditahan APMM

MIRI: Tiga bot nelayan tempatan bersama 1,000 kilogram ikan dirampas oleh Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (APMM) Zon Miri di kedudukan 3.3 batu nautika barat laut

Geng Piji tumpas

KUCHING: Geng Piji yang aktif mencuri kenderaan selain terlibat dalam kes pecah rumah, samun dan curi kabel akhirnya tumpas apabila ketua termasuk 11 ahlinya dicekup