ARTIKEL

SALBA tangguh semua program

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Persatuan Boling Padang Sarawak (SALBA) terpaksa menangguhkan semua program yang telah dirancang untuk dilaksanakan sepanjang tahun ini.

Presiden SALBA, Awang Mahyan Awang Mohamed berkata, pendekatan tersebut terpaksa dilakukan berikutan situasi negara yang masih belum selamat disebabkan penularan pandemik Covid-19

Berkata kepada Arena Suara Sarawak, legenda Ngap Sayot itu menjelaskan tarikh baharu untuk meneruskan program yang tertangguh juga belum dapat ditentukan.

Beliau dalam pada itu berharap musibah yang menimbulkan ketakutan umum itu akan berakhir sepenuhnya, sekali gus membolehkan SALBA meneruskan pelaksanaan program yang telah disenarai.

Beberapa program SALBA yang sering dianjurkan ialah Kejohanan Boling Padang Piala Tun Ahmad Sarji dan beberapa kejohanan lain termasuk kursus dan program pembangunan.

BERITA LAIN

Larian Hari Sarawak di Binatngor

BINTANGOR: Orang ramai dipelawa menyertai Larian Hari Sarawak sempena sambutan Sarawak Merdeka Peringkat Daerah Bintangor, pada 22 Julai ini. Acara itu dijangka kehadiran lebih 800

Persiapan SUKMA 2024 capai lebih 90 peratus

KUCHING: Persiapan bagi penganjuran Sukan Malaysia (SUKMA) 2024 yang akan berlangsung di Sarawak pada Ogos ini sudah mencapai lebih 90 peratus. Ketua Pegawai Eksekutif (CEO)

BERITA TERBARU

Projek naik taraf lima jalan di Meradong siap

BINTANGOR: Penduduk lima penempatan di Meradong kini menikmati kemudahan yang lebih selesa apabila pelaksanaan lima Projek Mesra Rakyat (PMR) membabitkan kerja baik pulih jalan raya