Restoran Puzzle saji pelbagai menu istimewa pakej bufet Ramadan

Sarawak masih makmur

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

GEDONG: Keadaan di Sarawak masih makmur, walaupun dalam suasana Pilihan Raya Negeri Ke-12 (PRN-12), kata Ketua Menteri Datuk Patinggi Tan Sri Abang Johari Tun Openg.

Katanya tidak ada masalah dihadapi ketika ini dan semua orang akur kepada Prosedur Operasi Standard (SOP).

“Yang penting adalah perpaduan kita, walaupun dalam suasana pilihan raya tapi kita makmur sekali.

“Tidak ada masalah dihadapi dan kita akur kepada SOP kerana kita belum lagi menang dalam perang Covid-19 tapi setidak-tidaknya angka (kes positif) menurun kurang daripada 100 kes.

“Ini memberi bayangan negeri kita akan menjadi negeri yang dapat mengawal penyakit Covid-19 dan rakyat kita sihat, maka ini akan membolehkan kita membangunkan Sarawak,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap sempena Majlis Pelancaran Gedong Sebagai Daerah di Dewan Terbuka Gedong, di sini hari ini yang turut dihadiri Setiausaha Kerajaan Negeri Datuk Amar Jaul Samion dan bekas ADUN Gedong Datuk Mohd Naroden Majais.

Dalam pada itu, Abang Johari yang juga Pengerusi Gabungan Parti Sarawak (GPS) dan merupakan calon di DUN Gedong berterima kasih kepada orang Satok, yang diwakilinya selama sembilan penggal kerana rela melepaskannya untuk membangunkan luar bandar.

“Kepada orang Gedong, terima kasih kerana menerima saya…semoga Gedong terus maju termasuk kawasan di sekitarnya,” katanya.

Pada masa sama, beliau berterima kasih kepada bekas penyandang DUN Gedong, Datuk Mohd Naroden Majais yang telah banyak berjasa kepada Gedong dengan membawa kemudahan jalan raya, elektrik dan air.

Berita Berkaitan

E-Paper

22 Mac 2023

Berita Terbaru

Ubah status maklumat

WASHINGTON: Presiden Amerika Syarikat (AS) Joe Biden menandatangani rang undangundang