ARTIKEL

Sarawak yakin bangkit

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Ketua kontinjen, Mohammad Razi Sitam akur disebalik kejayaan kem Para Sukma Sarawak yang muncul naib juara pada temasya Sukan Para Sukma XX MSN, Kuala Lumpur 2022.

Menurutnya perubahan luar jangkaan yang berlaku itu harus diambil positif, malah beliau yakin atlet daripada kelompok Orang Kelainan Upaya (OKU) itu mampu mencipta kebangkitan pada temasya Para Sukma Johor 2024.

“Pujian harus diberikan kepada semua atlet kerana telah berusaha sebaik mungkin, cuma saingan kali ini menyaksikan Sarawak sekadar muncul naib juara,” ujarnya ketika berucap pada Majlis Penutupan Para Sukma XX di Hotel Pearl International, Kuala Lumpur.

TETAP BANGGA…Mohammad Razi Sitam.

Sambil turut mengucap terima kasih kepada semua pegawai, pengiring serta ibu bapa yang turut memberi sokongan kepada atlet yang terlibat.

Mengulas mengenai prestasi atlet pada kejohanan kali ini, Razi nyata kagum dengan pencapaian cukup hebat mereka.

“Pada dasarnya kontinjen Para Sukma Sarawak masih hebat kerana kekal selaku negeri yang berjaya memperoleh pingat paling banyak iaitu 146 keseluruhan dengan 50 emas, 47 perak dan 49 gangsa, selain mengungguli dalam beberapa acara sukan serta mencipta rekod baharu kejohanan,” tambah Razi.

BERITA LAIN

Atlet Pahang sudah fokus untuk SUKMA di Sarawak

KUANTAN: Atlet Pahang yang akan terlibat dengan temasya Sukan Malaysia (SUKMA) Ke-21 di Sarawak bulan depan sudah mula direhatkan daripada menyertai sebarang kejohanan ketika ini,

Harimau Malaya duduki anak tangga ke-134 dunia

KUALA LUMPUR: Skuad Harimau Malaya melonjak satu anak tangga untuk menduduki tempat ke-134 dunia berdasarkan ranking terbaharu Persekutuan Bolasepak Antarabangsa (FIFA) semalam. Mengikut laman web

BERITA TERBARU