ARTIKEL

Sedia tingkatkan bantuan STR jika rakyat terkesan

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim memberi jaminan kerajaan bersedia meningkatkan jumlah Sumbangan Tunai Rahmah (STR) bagi menampung kerugian rakyat sekiranya penyusunan semula subsidi memberi kesan khususnya kepada golongan rentan dan miskin.


Anwar yang juga Menteri Kewangan berkata sejak pengapungan harga ayam dilaksanakan 1 November lepas, ia didapati berhasil dan beliau yakin penyasaran semula subsidi yang dilaksanakan tidak memberi kesan kepada 90 peratus rakyat.


Tambahnya, ia memandangkan penarikan subsidi itu hanya melibatkan 10 peratus golongan “maha kaya” dan 3.5 juta warga asing yang selama ini menikmati pemberian subsidi kerajaan.

LAIN-LAIN BERITA

Lelaki tembak mati 12 ahli keluarga di Iran

Seorang lelaki menembak mati 12 ahli keluarganya termasuk bapa, abang dan beberapa kanak-kanak di sebuah bandar kecil di tenggara Iran pada Sabtu, lapor Agensi Berita

BERITA TERBARU

Azman Adnan, Ketua Pengarah Pendidikan baharu

PUTRAJAYA: Timbalan Ketua Pengarah Pendidikan (Sektor Operasi Sekolah), Azman Adnan, dilantik sebagai Ketua Pengarah Pendidikan yang baharu berkuat kuasa Selasa, demikian menurut Kementerian Pendidikan (KPM). Kementerian