ARTIKEL

Sediakan kemudahan terbaik

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

TANJUNG MANIS: Kerajaan Sarawak terus komited melaksanakan agenda pembangunan untuk rakyat dengan menaik taraf jalan bagi kemudahan penduduk rumah panjang di Kampung Sebayang.

Projek berkenaan meliputi jalan ban sepanjang 1.3 kilometer (km) dari Rumah Bangga Tusok ke Rumah Saung. Menteri Muda Perancangan Bandar, Pentadbiran Tanah dan Alam Sekitar, Datu Len Talif Salleh berkata, projek yang dibiayai Kerajaan Sarawak melalui peruntukan Transformasi Luar Bandar (RTP) sebanyak RM350,000 itu sudah siap sepenuhnya empat bulan lebih awal daripada jadual asal.

Pada masa yang sama katanya, kerja menaik taraf jalan berkenaan dilaksanakan oleh Syarikat Asrin Enterprise. “Projek ini merupakan salah satu bukti kesungguhan kerajaan di bawah pentadbiran Gabungan Parti Sarawak (GPS) dalam menyediakan kemudahan terbaik kepada rakyat.

“Saya gembira kerana pelaksanaan projek ini siap lebih awal. Sehubungan itu, saya berharap kemudahan yang disediakan ini memberi manfaat kepada penduduk setempat,” katanya ketika melakukan tinjauan ke tapak projek berkenaan.

Dalam pada itu, beliau memberitahu, projek tempat parkir kereta serta kemudahan lain termasuk Dewan Masyarakat Kampung Sebayang melalui RTP DUN Kuala Rajang dan menara telekomunikasi oleh Lembaga Multimedia Sarawak (SMA) juga sedang dalam pelaksanaan.

Baca lain  Kekalkan Anwar sebagai Perdana Menteri sehingga tempoh yang ditetapkan

“Semoga semua kemudahan yang disedia oleh kerajaan ini boleh dimanfaatkan oleh penduduk Tusok dan Sebayang sepenuhnya,” katanya.

Hadir sama Pemangku Pegawai Daerah Tanjung Manis, Ismail Kasah, Penolong Jurutera Jabatan Saliran dan Pengairan Sarawak, Anuar Mahasir, Pemanca Morshidi Moris, Penghulu Abu Seman Masri, Penghulu Rosli Mat, Penghulu Kalali Klen, Penghulu Maoh Bohom,Tuai Rumah Bangga,Tuai Rumah Lema,Tuai Rumah Unjil,Tuai Rumah Balang dan kakitangan Jabatan Saliran dan Pengairan Sarawak.

Terdahulu, beliau berkesempatan menyaksikan penyerahan projek oleh Jurutera Jabatan Saliran dan Pengairan Sarawak (DID) Nurul Lisa Raduan kepada Tuai Rumah Saung.

NOTIS TENDER

BERITA LAIN

Kuching, Sri Pahang kongsi mata

KUCHING: Hasrat Kuching City FC (KC FC) untuk meraih kemenangan di laman sendiri tidak kesampaian selepas sekadar seri menentang pasukan Sri Pahang FC dalam perlawanan

Sarawak dapat peruntukan RM1.5 bilion dari KKDW

SARIKEI: Sarawak terus mendapat perhatian Kerajaan Persekutuan apabila menerima peruntukan Kementerian Kemajuan Desa dan Wilayah (KKDW) sebanyak RM1.5 bilion di bawah Rancangan Malaysia ke-12 (RMK-12).

BERITA TERBARU

Kuching, Sri Pahang kongsi mata

KUCHING: Hasrat Kuching City FC (KC FC) untuk meraih kemenangan di laman sendiri tidak kesampaian selepas sekadar seri menentang pasukan Sri Pahang FC dalam perlawanan