ARTIKEL

BERUCAP… Abang Johari berucap pada Majlis Sekalung Budi dan Ramah Tamah Aidilfitri Dewan Usahawan Bumiputera Sarawak (DUBS) di Hotel Raiadan Pusat Konvensyen Kuching, pada Sabtu. FOTO UKAS

Sediakan latihan perkasa usahawan di Sarawak

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Sebanyak RM10 juta diperuntukkan kepada Dewan Usahawan Bumiputera Sarawak (DUBS) untuk dana perniagaan sebagai usaha memperkasakan bidang tersebut.

Premier Sarawak Datuk Patinggi Tan Sri Abang Johari Tun Openg berkata, ia boleh digunakan untuk menyediakan latihan kepada semua ahli pertubuhan dan rakan perniagaan Sarawak.

“DUBS memang sudah mempunyai dana perniagaan RM10 juta yang saya agihkan, malam ini (4 Mei) saya terus agihkan RM10 juta lagi untuk tujuan sama.

“Apa yang penting dalam usaha ini adalah rakyat kita perlu sentiasa menjaga perpaduan dengan baik,” katanya pada Majlis Sekalung Budi dan Ramah Tamah Aidilfitri Dewan Usahawan Bumiputera Sarawak (DUBS) di Hotel Raia dan Pusat Konvensyen Kuching.

Sementara itu, Presiden DUBS Datuk Abang Helmi Ikhwan memaklumkan DUBS adalah sebuah pertubuhan gabungan peniaga dan profesional Bumiputera yang paling besar di Sarawak.

Berita penuh dalam epaper percuma : https://stssapp.com/

BERITA LAIN

BERITA TERBARU

Bejimat pulai ke menua maya pemisi Gawai

KOTA SAMARAHAN: Sepenyampau 66 ketapu pengelikun udah disua ngagai mensia mayuh nyengkaum ketapu pengelikun ungkup nembiak mit ba jalai Palan Bedaja Kaunsil Mengeri Kota Samarahan