HSL berbuka puasa bersama pengamal media di Sarawak.

Selamba jual loteri di kedai kopi

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Telefon bimbit yang dirampas dari suspek, yang dipercayai digunakan untuk menjalankan kegiatan loteri haram.

 

BAU: Kegiatan seorang lelaki yang dengan selamba menjual loteri haram di kaki lima kedai makan membawa padah apabila ditangkap oleh polis.

Suspek berusia 58 tahun itu ditahan dalam serbuan Op Dadu yang dijalankan oleh pasukan dari Bahagian Siasatan Jenayah, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Bau kira-kira jam 2.45 petang semalam.

Ketua Polis Daerah Bau Deputi Superintendan Poge Nyaon berkata suspek ditahan di kaki lima sebuah kedai makan di Jalan Datuk Salau, Pekan Bau.

“Pasukan serbuan turut merampas seunit telefon pintar yang digunakan oleh suspek untuk menjalankan aktiviti loteri haram,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Beliau menambah suspek yang tidak mempunyai rekod kesalahan lampau akan disiasat mengikut Seksyen 4A (a) Akta Rumah Judi Terbuka 1953.

Katanya sambit kesalahan boleh didenda tidak kurang RM20,000 dan tidak lebih daripada RM200,000 atau hukuman penjara tidak melebihi lima tahun.

Anggota dari Bahagian Siasatan Jenayah, IPD Bau menahan suspek di kaki lima sebuah kedai makan di Jalan Datuk Salau, Pekan Bau semalam.

e-Akhbar Suara Sarawak

Berita Berkaitan

E-Paper

2 April 2023

Berita Terbaru