ARTIKEL

Sertai webinar Kelawar Sarawak 24 Februari ini

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Pusat Biodiversiti Sarawak (SBC) akan menganjurkan webinar ‘Kelawar Sarawak’ bagi berkongsi gambaran keseluruhan tentang kepelbagaian kelawar dan kepentingannya dalam ekosistem, pada Jumaat ini.

Webinar itu akan disampaikan oleh pensyarah Fakulti Sains dan Teknologi Sumber Universiti Malaysia Sarawak (Unimas), Sains Sumber Haiwan dan Program Pengurusan Profesor Madya Dr Faisal Ali Anwarali Khan.

SBC dalam kenyataan berkata, Faisal yang telah mengarang lebih 80 penerbitan dalam pelbagai jurnal, prosiding, buku dan artikel bakal berkongsi penemuan menariknya tentang kelawar di negeri ini.

“Justeru, rebut peluanglah ini untuk mendapatkan pandangan langsung daripada pakar dan daftar melalui https://bit.ly/3KfasSS untuk mendapatkan tempat.

“Orang ramai juga boleh menonton webinar melalui zoom dan daftar di https://bit.ly/3S9SjXU,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Sehubungan itu, maklumat lanjut dan pertanyaan mengenai webinar, hubungi Nurulliza Murtadza (013-7049298) atau Ivana Eve Phiong (010-962 6583).

BERITA LAIN

Geran MRP dan Unifor harus digunakan sepenuhnya

PADAWAN: Penerima geran Projek Kecil Luar Bandar (MRP) dan geran Unit Hal Ehwal Agama Lain (UNIFOR) diingatkan untuk menggunakan sepenuhnya peruntukan yang dipohon. Timbalan Menteri

Rakyat Sarawak ada bakat dalam bidang klinikal

KUCHING: Kerjasama antara syarikat farmaseutikal dan bioteknologi multinasional AstraZeneca dengan Pusat Penyelidikan Klinikal (CRC) Hospital Umum Sarawak (HUS) menunjukkan bahawa rakyat tempatan juga memiliki bakat

BERITA TERBARU

Polis tumpas geng Apekaktif curi motosikal

KUALA LUMPUR: Polis menumpaskan sindiket mencuri motosikal yang aktif sejak enam bulan lepas dengan penahanan empat individu termasuk seorang wanita dalam serbuan berasingan sekitar Lembah Klang pada