ARTIKEL

Situasi banjir terkawal

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

LIMBANG: Banjir yang melanda di sekitar kawasan Limbang masih terkawal. Menteri Muda Pemodenan Pertanian, Tanah Adat dan Pembangunan Wilayah, Datuk Abdul Rahman Ismail berkata, keadaan banjir di ketiga-tiga buah kampung dilawatinya terkawal dengan ketinggian paras air sekitar dua hingga tiga kaki di kawasan rendah.

Antara kampung yang dilawati ialah Kampung Lubok Piasau, Kampung Binjai dan Kampung Telahak.

“Keadaan banjir dijangka kembali pulih dalam tempoh beberapa hari lagi sekiranya taburan hujan di kawasan Ulu Limbang tidak banyak.

“Setakat ini hanya lima Pusat Pemindahan Sementara (PPS) saja dibuka di Daerah Limbang yang menempatkan mangsa-mangsa banjir di kawasan Dun Batu Danau dan di Dun Bukit Kota belum ada lagi PPS dibuka,” ujarnya.

Beliau berkata semasa ditemui selepas meninjau keadaan banjir di kawasan Dun Bukit Kota, semalam.

….Untuk berita selanjutnya dapatkan naskhah Suara Sarawak 26 Mei 2021

BERITA LAIN

Program Sarjana Muda Undang-Undang UM dilancar di Sarawak

KUCHING: Perjanjian Persefahaman (MoU) yang ditandatangani antara Kementerian Pendidikan, Inovasi dan Pembangunan Bakat dengan Universiti Malaya (UM) dan Universiti Teknologi Swinburne, Sarawak mewujud dan memudahkan

Program vaksinasi haiwan percuma

KUCHING: Majlis Perbandaran Padawan (MPP) dan Jabatan Perkhidmatan Veterinar Sarawak akan menganjurkan program vaksinasi haiwan peliharaan, esok. Program terbabit akan berlangsung dari jam 9 pagi

BERITA TERBARU