ARTIKEL

Skuad boling padang Sarawak tiada masalah jalani latihan

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Kekangan masa yang menjurus kepada perubahan jadual latihan berikutan penularan pandemik Covid-19 ketika ini tidak memberi impak besar terhadap prestasi pemain skuad boling padang Sukma Sarawak.

Sebaliknya, anak-anak buah Mohd. Fairus Abang Deni tampak lebih yakin melaksana tanggungjawab mereka seperti biasa.

Segalanya, berpandu kepada pengalaman ketika pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) seluruh negara pada bulan Mac lalu.

“Tidak nampak sebarang masalah bagi pemain untuk mengekalkan kredit yang ada hasil latihan dilaksanakan sebelum ini.

“Walaupun ketika ini latihan pemain dijalankan secara maya namun segalanya berjalan lancar,” ujar Mohd. Fairus yang juga ketua jurulatih kepada Arena Suara Sarawak semalam.

Tegasnya, fokus terhadap teknik antara yang diberi penekanan kepada pemain setiap kali menjalani latihan.

Beliau memberitahu, latihan kesemua pemain skuad terbabit dijalankan lima kali sepanjang tempoh seminggu iaitu sebelah pagi dan petang.

“Latihan untuk tempoh tersebut berbeza dan mempunyai pecahannya yang tersendiri.

“Untuk hari Isnin, Khamis/Jumaat lebih kepada kekuatan otot sambil hari Selasa, Rabu/Jumaat pula tertumpu kepada kemahiran,” jelas beliau.

BERITA LAIN

Larian Hari Sarawak di Binatngor

BINTANGOR: Orang ramai dipelawa menyertai Larian Hari Sarawak sempena sambutan Sarawak Merdeka Peringkat Daerah Bintangor, pada 22 Julai ini. Acara itu dijangka kehadiran lebih 800

Persiapan SUKMA 2024 capai lebih 90 peratus

KUCHING: Persiapan bagi penganjuran Sukan Malaysia (SUKMA) 2024 yang akan berlangsung di Sarawak pada Ogos ini sudah mencapai lebih 90 peratus. Ketua Pegawai Eksekutif (CEO)

BERITA TERBARU

Projek naik taraf lima jalan di Meradong siap

BINTANGOR: Penduduk lima penempatan di Meradong kini menikmati kemudahan yang lebih selesa apabila pelaksanaan lima Projek Mesra Rakyat (PMR) membabitkan kerja baik pulih jalan raya