ARTIKEL

SU FC II uji skuad pelapis JDT

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

TERUS BERLATIH…Pemain SU FC II bersemangat ketika sesi latihan. – FOTO GHAZALI BUJANG

KUCHING: Sarawak United FC II (SU FC II) akan terbang ke selatan tanah air untuk dua aksi persahabatan dengan Johor Darul Ta’zim II (JDT III) dan JDT IV.

Ketua Jurulatih SU FC II Safri Amit memberitahu, mengikut perancangan pihaknya kedua-dua aksi pemanas badan itu dijadualkan berlangsung pada 11 dan 13 Februari ini.

“Kita akan terbang ke Johor dan akan mengharungi dua perlawanan persahabatan menentang skuad JDT III (Piala Presiden) dan JDT IV (Piala Belia),” ujar Safri kepada Arena Suara Sarawak.

Katanya, perlawanan tersebut amat penting untuk menilai sejauh mana kemampuan sebenar pemainnya.

Dengan kata lain, itulah peluang terbaik beliau melihat keupayaan pemain selain landasan terbaik mengenal pasti kelompok pemain yang akan berada dalam kesebelasan utama.

“Mudah bagi saya untuk mengenal pasti barisan pemain utama nanti. Saya amat berharap pemain dapat memperagakan aksi terbaik masing-masing,” tambah Safri.

BERITA LAIN

280 individu sertai Larian Amal Rakyat 2.0

KUCHING: Seramai 280 individu telah menyertai program Larian Amal Rakyat 2.0 yang berlangsung semalam. Program larian tersebut anjuran Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG), Sekolah

ISTAF wajib acara regu berpasukan pada piala Raja Thai

KUALA LUMPUR: Persekutuan Sepaktakraw Antarabangsa (ISTAF) buat kali pertama mewajibkan semua pasukan di divisyen premier mesti menyertai acara regu berpasukan pada Kejohanan Sepaktakraw Dunia Piala Raja

BERITA TERBARU