SUPP ikrar kekal relevan, terus beri khidmat

Trending

Sukma 2024: SABA kenal pasti petinju baharu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
E-mel
PRESIDEN SABA...Datuk Rahman Lariwoo.

KUCHING: Persatuan Tinju Negeri Sarawak (SABA) sudah mengenal pasti petinju berbakat sepanjang pemantauan dilakukan pada Kejohanan Tinju Remaja Kebangsaan 2023 yang lepas.

Lantas memperlihatkan adanya permata baharu menerusi kejohanan terbabit yang akan dipanggil, sekali gus diberi peluang mengikuti sesi pemilihan yang dijadual berlangsung pada bulan Julai nanti.

Presiden SABA, Datuk Rahman Lariwoo menegaskan, kredit berganda dimiliki pihaknya ketika ini dengan adanya beberapa muka baharu.

“Memang ada beberapa petinju baharu yang dikenal pasti pada kejohanan lepas.

“Mereka akan dipanggil untuk menyertai sesi pemilihan petinju untuk pembentukan skuad baharu bagi menghadapi temasya Sukan Malaysia (Sukma) 2024 kelak,” ujar Rahman kepada Arena Suara Sarawak.

Sambil enggan memberi perincian sepenuhnya berhubung jumlah petinju baharu itu, Rahman pada masa sama menyatakan pihaknya akan mengadakan mesyuarat bagi membincangkan perkara berkaitan.

Tambah beliau, mesyuarat yang sama juga akan turut membincangkan mengenai tarikh untuk memulakan sesi latihan pusat buat petinju terlibat dengan Sukma 2024.

“Pihak SABA juga akan menganjurkan Kejohanan Tinju Remaja Tertutup di Bahagian Serian penghujung bulan Jun nanti.

Baca lain  Sabah lonjak ke kedudukan ketiga,KL benam PDRM

“Apa yang pasti, sesi pemilihan bagi mencari petinju baharu ke temasya berprestij negara itu akan turut disertai mereka yang dikenal pasti di kawasan berkenaan,” tambah Rahman.

Rahman akui, pihaknya mahu memanfaat kelebihan Sarawak selaku tuan rumah Sukma dan ingin memastikan lebih banyak pingat emas dapat diperoleh kelak.

e-Akhbar Suara Sarawak

Berita Berkaitan

Kemenangan ke-13 JDT

SKUAD Johor Darul Ta’zim (JDT) mengekalkan rekod bersih apabila melakarkan

Perasmian menakjubkan

KEMBOJA mengalu-alukan penyertaan 2,000 atlet ‘istimewa’ dengan pericikan bunga api

E-Paper

5 Jun 2023

Berita Terbaru