ARTIKEL

Sukma XX Johor: Peluang pemain tingkatkan prestasi

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KETUA Penyelaras Skuad Bola Sepak Sukma, Phillip Jabu memberitahu, pasukannya akan menyertai Liga Kejuaraan Kelab Sultan Sulaiman 2020 (Piala Dato’ Mokhtar Ahmad) yang akan berlangsung di Kuala Lumpur bermula 19 Oktober ini.

Menurutnya, liga berkenaan dilihat amat penting sebagai pendedahan kepada pemain untuk perlawanan kompetitif. “Kita melihat liga berkenaan sebagai landasan penting bagi pemain meningkatkan prestasi.

“Pada masa sama peluang untuk mereka merasai aksi kompetitif terutama berdepan pasukan yang dibarisi ramai pemain berpengalaman,” katanya kepada Suara Sarawak.

Lantaran itu, diharap pemain dapat menggunakan peluang sepanjang mengharungi perlawanan dalam liga itu kelak dengan sebaik mungkin.

Phillip pada masa sama juga berharap pihaknya akan dapat melihat kemampuan sebenar para pemain. Dalam pada itu, Phillip turut menegaskan, sesi latihan pemain berjalan seperti biasa mengikut terma baharu berpandu kepada Prosedur Operasi Standard (SOP) ditetapkan.

“Apa yang pasti, sesi latihan pemain berjalan lancar setakat ini mengikut SOP ditetapkan,” katanya. Beliau berkata, pihaknya masih belum memuktamadkan nama pemain yang akan mewakili Sarawak mengharun- gi temasya dwi tahunan di Johor Bahru kelak.

BERITA LAIN

Zii Jia juara Terbuka Australia

KUALA LUMPUR: Pemain perseorangan lelaki profesional negara, Lee Zii Jia meraih gelaran kedua musim ini selepas  merangkul kejuaraan Terbuka Australia 2024 dengan menewaskan wakil Jepun

Faisal Halim ibarat pecahan yang hilang — Nidzam

KUALA LUMPUR: Suasana emosi menyelubungi bilik persalinan Selangor FC di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) apabila pemain sayap sensasinya Mohamad Faisal Abdul Halim menjejakkan kaki buat

280 individu sertai Larian Amal Rakyat 2.0

KUCHING: Seramai 280 individu telah menyertai program Larian Amal Rakyat 2.0 yang berlangsung semalam. Program larian tersebut anjuran Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG), Sekolah

BERITA TERBARU