ARTIKEL

Tiga bintang muda dilanjutkan kontrak oleh TFC

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

KUALA NERUS, Terengganu FC (TFC) menyambung kontrak tiga bintang mudanya bagi memperkuat jentera skuad itu musim depan.

Ketua Pegawai Eksekutif Terengganu FC Sdn Bhd (TFCSB), Mohd Sabri Abas berkata kontrak Safwan Mazlan, Muhammad Syahmi Zamri dan Muhammad Ubaidullah Shamsul Fazili, yang merupakan pemain kebangsaan bawah 23 tahun (U-23), disambung sehingga 2026.

Beliau berkata ketiga-tiga mereka dipilih oleh ketua jurulatih Tomislav Steinbruckner untuk dikekalkan atas faktor kualiti dan prospek penting TFC dalam pelan mengharungi Liga Malaysia (Liga M) musim depan.

“Tiga pemain muda yang semakin bersinar di persada bola sepak negara ini juga memilih untuk terus kekal dengan TFC sehingga 2026.

“Ketua jurulatih skuad Penyu juga berpuas hati dengan prestasi pemain berkenaan yang dilihat berpotensi untuk menyarung jersi kebangsaan pada masa akan datang,” katanya dalam hantaran yang dimuat naik di laman sosial Facebook rasmi TFC hari ini.

Dalam pada itu, Mohd Sabri berkata TFC melanjutkan kontrak Steinbruckner untuk musim depan berikutan prestasi baik dan keberaniannya mempertaruhkan bakat muda tempatan dalam perlawanan-perlawanan penting pasukan.

Beliau berkata walaupun skuad Penyu gagal membawa pulang Piala Malaysia musim ini, pengendali kelahiran Croatia itu tetap berjaya membawa TFC ke pentas akhir dan memenuhi petunjuk prestasi utama (KPI) yang ditetapkan kelab pada awal musim.

“Selain itu pencapaian Tommy (Steinbruckner) di peringkat Piala Konfederasi Asia (AFC) juga tidak begitu mengecewakan.

“Setakat ini TFC berada di tangga kedua Kumpulan G dengan berbaki satu lagi perlawanan malam ini selain mengekalkan rekod tanpa kalah peringkat kumpulan,” katanya.

LAIN-LAIN BERITA

Kesihatan Tze Yong diutamakan BAM – Norza

KUALA LUMPUR: Persatuan Badminton Malaysia (BAM) mengambil pendekatan tidak terlalu memberi tekanan kepada pemain perseorangan lelaki negara, Ng Tze Yong, dalam usaha mengejar slot ke

Enam perlawanan ujian awal sri kandi Sarawak

KUCHING: Ketua jurulatih skuad bola sepak wanita, Suffian Ibrahim menegaskan enam perlawanan persahabatan bakal diharungi barisan pemain yang berada dalam skuad bayangan ketika ini. Tiga

BERITA TERBARU