ARTIKEL

Tiga kementerian Persekutuan salur RM3.17 bilion kepada Sarawak – Dr Sim

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

Tiga kementerian Persekutuan memperuntukkan sejumlah RM3.17 bilion tahun ini untuk program pembangunan dan dana operasi di Sarawak.


Timbalan Premier yang juga Menteri Kesihatan Awam, Perumahan dan Kerajaan Tempatan negeri, Datuk Amar Dr Sim Kui Hian berkata Kementerian Kesihatan (KKM) memperuntukkan RM2.62 bilion sebagai dana mengurus dan RM397.68 juta untuk pembangunan kemudahan kesihatan.


Bercakap pada sesi penggulungan kementeriannya pada persidangan Dewan Undangan Negeri hari ini, beliau berkata Kementerian Sumber Asli, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim memperuntukkan RM83.02 juta bagi pelaksanaan tujuh projek tebatan banjir dan saliran di negeri ini.

LAIN-LAIN BERITA

Lelaki tembak mati 12 ahli keluarga di Iran

Seorang lelaki menembak mati 12 ahli keluarganya termasuk bapa, abang dan beberapa kanak-kanak di sebuah bandar kecil di tenggara Iran pada Sabtu, lapor Agensi Berita

BERITA TERBARU

Allahyarham Tun Taib, Arkitek Pemodenan

MIRI: Yang di-Pertua Negeri Tun Pehin Sri Abdul Taib Mahmud digambarkan sebagai seorang Arkitek Pemodenan kerana sepanjang perkhidmatannya sebagai Ketua Menteri, beliau berjaya mengangkat serta