Sarawak terajui teknologi tenaga hijau ASEAN

Trending

Tiga maut, dua kereta bertembung di Jalan Sri Aman Engkelili

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
E-mel
HANCUR…Salah sebuah kenderaan yang terbabit dalam kemalangan tersebut hancur teruk.

SRI AMAN: Dua adik-beradik antara tiga individu maut selepas dua buah kenderaan bertembung di Jalan Sri Aman Engkelili, berdekatan kuari masuk, di sini, semalam.

Pusat Gerakan Operasi Bomba Sarawak berkata, kejadian dilaporkan berlaku kira-kira jam 6.38 petang, semalam melibatkan Perodua Viva dan Proton Saga.

“Akibat daripada pertembungan tersebut, empat mangsa didapati tersepit di dalam Perodua Viva.

“Dua mangsa di bahagian belakang berjaya dikeluarkan oleh orang awam sebelum kehadiran pihak bomba dan dihantar ke hospital menggunakan ambulans Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

“Pemandu dan penumpang di bahagian hadapan dikeluarkan oleh pasukan bomba menggunakan peralatan penyelamat,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Bomba berusaha membantu menyelamatkan mangsa yang terbabit dalam kemalangan.

Menurutnya, mangsa tersepit yang tidak sedarkan diri telah disahkan meninggal dunia oleh pihak KKM dan diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut.

Manakala, katanya, seorang mangsa dilaporkan meninggal dunia ketika menerima rawatan di Klinik Kesihatan Engkelili dan seorang lagi cedera parah.

“Bagi mangsa yang menggunakan Proton Saga, dua mangsa di bahagian hadapan tersepit dan berjaya dikeluarkan oleh pasukan bomba.

“Dua mangsa tersebut cedera dan patah di bahagian kaki, manakala seorang penumpang belakang, cedera parah,” ujarnya.

Baca lain  Pemabuk bawa senapang patah sambil ugut tembak

Kesemua mangsa dihantar ke hospital menggunakan kenderaan Unit Perkhidmatan Penyelamatan Perawatan Kecemasan (EMRS) Bomba dan ambulans KKM.

e-Akhbar Suara Sarawak

Berita Berkaitan

E-Paper

8 Jun 2023

Berita Terbaru