ARTIKEL

Tindakan pantas banteras dadah

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

MIRI: Polis sentiasa mengambil perhatian mengenai aktiviti pengedaran dadah di sekitar Batu Niah serta bertindak pantas menangani kegiatan ini.

Ketua Polis Daerah Miri ACP Alexson Naga Chabu mengesahkan menerima beberapa aduan berkaitan aktiviti penjualan dadah di sekitar kawasan Batu Niah.

Berpandukan rekod operasi yang dilakukan sejak Januari sehingga November 2022, sebanyak 62 serbuan dijalankan dengan 70 tangkapan dilakukan oleh Balai Polis Bekenu.

Alexson Naga Chabu

“Manakala Balai Polis Batu Niah berjaya melakukan 72 operasi dengan 80 tangkapan dan merampas dadah jenis Methampthetamine sebanyak 182.29g dan 58.5g,” jelasnya.

Kejayaan operasi ini hasil maklumat orang awam yang sentiasa bekerjasama dengan polis untuk membanteras jenayah.

Pihak polis katanya, sentiasa menjalankan pelbagai operasi untuk mengekang aktiviti ini di kawasan yang menjadi sasaran penggunaan serta penjualan dadah.

Penyalahgunaan dadah satu pandemik yang telah melanda masyarakat sejak sekian lama dan menggugat sosial ekonomi negara.

IPD Miri menggesa masyarakat untuk sentiasa menyalurkan maklumat penting kepada balai polis berdekatan dalam membenteras gejala tidak sihat ini agar ia dapat dihapuskan sepenuhnya.

BERITA LAIN

Program Sarjana Muda Undang-Undang UM dilancar di Sarawak

KUCHING: Perjanjian Persefahaman (MoU) yang ditandatangani antara Kementerian Pendidikan, Inovasi dan Pembangunan Bakat dengan Universiti Malaya (UM) dan Universiti Teknologi Swinburne, Sarawak mewujud dan memudahkan

Program vaksinasi haiwan percuma

KUCHING: Majlis Perbandaran Padawan (MPP) dan Jabatan Perkhidmatan Veterinar Sarawak akan menganjurkan program vaksinasi haiwan peliharaan, esok. Program terbabit akan berlangsung dari jam 9 pagi

BERITA TERBARU