ARTIKEL

Facebook Dr Dzulkefly Ahmad

Transformasi digital pastikan individu miliki satu rekod kesihatan sahaja – Dzulkefly

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

Tranformasi kesihatan digital secara menyeluruh yang sedang dilaksanakan tahun ini akan memastikan setiap individu hanya mempunyai satu rekod di fasiliti kesihatan kerajaan mahupun swasta, kata Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr Dzulkefly Ahmad.

Berucap menyampaikan amanat tahun baharu kepada warga KKM, beliau berkata pelaksanaan satu individu untuk satu rekod bakal mempertingkatkan lagi kecekapan fasiliti kesihatan di semua peringkat.

“Inillah dia apa yang akan terhasil, empat hingga lima tahun lagi kita memperkasakan ekosistem penjagaan kesihatan Malaysia. Dengan memperkasakan rekod perubatan elektronik (EMR) atau LHR (rekod kesihatan sepanjang hayat)… kita dapat saksikan seluruh negara akan dihubungkan,” katanya.

BERITA LAIN

BERITA TERBARU

Projek pembangunan giat dijalankan di sekitar Debak

SARIBAS: Beberapa pembangunan di kawasan sekitar Daerah Kecil Debak telah dipergiat bagi memastikan kawasan tersebut terus menikmati kemajuan. Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Kanak-kanak dan Kesejahteraan Komuniti

Bejimat pulai ke menua maya pemisi Gawai

KOTA SAMARAHAN: Sepenyampau 66 ketapu pengelikun udah disua ngagai mensia mayuh nyengkaum ketapu pengelikun ungkup nembiak mit ba jalai Palan Bedaja Kaunsil Mengeri Kota Samarahan