Trending

Tujuh sistem e-dompet baharu masuk China

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
E-mel
Chinese flag in beijing tiananmen square

SINGAPURA: Ant Group secara rasmi mengalu-alukan tujuh e-dompet dan aplikasi pembayaran terkemuka baharu dari Asia ke Program “Alipay+-in-China” (A+China), menurut siaran akhbar Ant Group pada Selasa.

Pengguna mPay (Macao SAR, China), Hipay (Mongolia), Changi Pay (Singapura), OCBC (Singapura), Naver Pay (Korea Selatan), Toss Pay (Korea Selatan) dan TrueMoney (Thailand) kini dapat menggunakan aplikasi e-dompet berkenaan pada telefon pintar mereka untuk menikmati pengalaman pembayaran mudah alih yang lancar di Tanah Besar China merentasi rangkaian Alipay.

Penambahan itu menjadikan jumlah aplikasi e-dompet luar negara yang diterima di China kepada 10. AlipayHK (Hong Kong SAR, China), Touch ‘n Go eWallet (Malaysia) dan Kakao Pay (Korea Selatan) merintis program itu pada lewat 2022.

Secara keseluruhan, kaedah pembayaran ini menjangkau populasi lebih 175 juta di Asia Tenggara dan Timur.

Pengguna e-dompet dapat menggunakan aplikasi pembayaran mereka sendiri di mana-mana sahaja, untuk menikmati pembayaran yang selamat, lancar dan tanpa tunai serta kadar pertukaran telus dan kompetitif.

Satu set penyelesaian pembayaran mudah alih, pemasaran dan pendigitalan rentas sempadan yang dibangunkan oleh Alipay+, kumpulan perniagaan antarabangsa Ant Group, membolehkan rakan kongsi pembayaran menghubungkan pedagang global dan tempatan kepada pengguna digital rentas sempadan. – Bernama

Suka artikel:

e-Akhbar Suara Sarawak

Berita Berkaitan

10 pendaki masih lesap

AGAM: Beratus-ratus penyelamat Indonesia bergegas untuk mencari 10 pendaki yang

E-Paper

8 December 2023

Berita Terbaru