ARTIKEL

Wan Azizah: Ali Biju tarik diri hak individu

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Pengerusi Lembaga Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail menganggap tindakan Datuk Ali Biju menarik diri sebagai calon bebas bagi Dun Krian merupakan hak peribadi individu.

Menurutnya, beliau agak terkesan selepas Ahli Parlimen Saratok itu mengambil keputusan untuk keluar parti daripada Pakatan Harapan (PH) bagi membentuk blok bebas di Dewan Rakyat.

“Dulu kita telah tolong beliau (Ali Biju) sehingga menjadi sebagai Timbalan Menteri Tenaga dan Sumber Asli. Tetapi beliau telah tinggalkan kita, jadi itu adalah keputusan beliau.

“Saya kecewa dengan keputusan tersebut kerana semasa susah kami bersama, apabila senang ditinggalkan,” ujarnya ketika ditemui pemberita di pekan Asajaya bersama Calon PKR Asajaya Mahmud Epah, di sini, hari ini.

BERITA LAIN

Nizar Najib nafi cuba jatuhkan Kerajaan Pahang

KUANTAN, Pahang: Pengerusi Jawatankuasa Pelaburan, Perindustrian, Sains, Teknologi dan Inovasi Pahang, Datuk Mohamad Nizar Najib, hari ini menafikan dakwaan bahawa beliau cuba menjatuhkan Kerajaan Pahang

BERITA TERBARU

Empat pasukan buru gelaran juara Piala FA Serian

SERIAN: Saingan peringkat separuh akhir kempen Piala FA Serian berlangsung Ahad ini (28 Julai). Sekali gus, menyaksikan pertembungan hebat empat pasukan handalan dalam mengintai tiket