ARTIKEL

Dasar ekonomi Sarawak menjadi tarikan LTAT luaskan kerjasama pelaburan

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

NAZIM menyerahkan momento kepada Abang Johari ketika mengadakan kunjungan hormat di Kuching, hari ini.

KUCHING: Dasar ekonomi digital Sarawak menjadi tarikan kepada Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT) untuk meluaskan kerjasama dalam aktiviti pelaburan.

Menurut Ketua Eksekutif LTAT Datuk Nazim Othman, kunjungan hormat ke atas Premier Sarawak Datuk Patinggi Tan Sri Abang Johari Tun Openg adalah bagi membincangkan ruang kerjasama luas dalam aktiviti pelaburan bersama-sama Kerajaan Sarawak.

“Untuk rekod, LTAT mempunyai hubungan pelaburan langsung dan tidak langsung dengan Kerajaan Sarawak sama ada pelaburan masuk atau keluar melibatkan rakan strategik di negeri ini.

“LTAT sangat tertarik dengan dasar ekonomi Sarawak yang berpandangan jauh dan berwawasan seperti mengutamakan kelestarian alam sekitar, ekonomi hijau, ekonomi digital dan sebagainya,” katanya.

Beliau terdahulu menemui Abang Johari di Wisma Bapa yang turut disertai Ketua Pegawai Pelaburan LTAT Fitri Othman dan Pengarah Kanan Strategi LTAT Dayana Rogayah Omar.

BERITA LAIN

BERITA TERBARU

PKR Kelantan wujudkan NGO Anak Muda MADANI

PASIR MAS, Kelantan: Parti Keadilan Rakyat (PKR) Kelantan akan membentuk satu badan bukan kerajaan (NGO) khas yang dikenali sebagai Anak Muda MADANI bagi menyantuni golongan