Resepi DEBM menyakiti hati dari menantu yang tersakiti

SOP PRN-12 Sarawak sedang dikemaskini

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

KUCHING: Garis Panduan Pencegahan Covid-19 bagi Pilihan Raya Negeri Ke-12 (PRN-12) Sarawak sedang dikemaskini, kata Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Datuk Abdul Ghani Salleh.

Katanya ia melibatkan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), Majlis Keselamatan Negara (MKN), Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri (JPBN) Sarawak.

“Garis panduan ini akan dimaklumkan setelah dimuktamadkan nanti,” katanya selepas Mesyuarat Khas bagi PRN-12 Sarawak, di sini hari ini.

Sementara bagi menjalankan proses PRN-12 Sarawak, Abdul Ghani berkata SPR telah melantik 82 orang Pegawai Pengurus Pilihan Raya dengan dibantu oleh 249 orang Penolong Pegawai Pengurus.

Manakala bagi tujuan memantau semua aktiviti kempen pilihan raya sepanjang tempoh rasmi berkempen, beliau berkata SPR juga menubuhkan 155 Pasukan Penguat Kuasa Kempen Pilihan Raya (PP-KPR).

“Pasukan PP-KPR ini akan dianggotai oleh wakil-wakil daripada pihak PDRM, Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) dan wakil-wakil calon yang bertanding,” kataya.

e-Akhbar Suara Sarawak

Berita Berkaitan

E-Paper

26 Mac 2023

Berita Terbaru