ARTIKEL

COVID-19: Indonesia catat 4,056 kes positif baharu

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JAKARTA: Indonesia mencatatkan 4,056 kes positif baharu COVID-19 dalam tempoh 24 jam, menjadikan kes keseluruhan di republik itu kini 311,176.

Berdasarkan data Badan Nasional Pengurusan Bencana (BNPB) Indonesia dalam laman twitter rasminya @BNPB_Indonesia hari ini, sebanyak 140,305 lagi pesakit masih dalam pemantauan virus berkenaan.

“Bagi tempoh 12 tengah hari semalam sehingga 12 tengah hari ini, sebanyak 121 lagi kematian berlaku, menjadikan jumlah kematian kumulatif di republik itu kini 11,374 orang.

“Provinsi Jakarta masih mencatatkan kes positif keseluruhan tertinggi di republik itu iaitu 80,979 kes, dengan tambahan 1,107 kes baharu,” mengikut data di laman twitter tersebut.

Data tersebut turut menunjukkan, Provinsi Jawa Timur mencatatkan jumlah kematian keseluruhan tertinggi iaitu 3,325 orang, diikuti Jakarta (1,802), Jawa Tengah (1,457) dan selebihnya di wilayah-wilayah lain di Indonesia.

— BERNAMA

BERITA LAIN

Banjir lahar sejuk landa Jawa Timur

JAKARTA: Sekurang-kurangnya 32 keluarga di Lumajang, Jawa Timur dipindahkan secara sukarela ke kawasan lebih selamat susulan limpahan banjir lahar sejuk yang dicetuskan Gunung Semeru pada

BERITA TERBARU

PDRM

Suspek kes amang seksual ditahan di Miri

SRI AMAN: Suspek lelaki dikehendaki polis yang disyaki melakukan amang seksual terhadap seorang kanak-kanak perempuan di kawasan tanah perkuburan lama, Kampung Kubal, Betong ditahan Jumaat

Pemancing udang jumpa mayat terapung

MIRI: Sembilan pemancing udang galah dikejutkan dengan penemuan mayat seorang lelaki dalam keadaan tidak sempurna di Sungai Kuala Baram di sini, hari ini. Ekoran itu,