ARTIKEL

Dua lelaki maut, kemalangan lori dan motosikal di Asajaya

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

ASAJAYA: Dua lelaki maut dalam kemalangan membabitkan sebuah lori dan sebuah motosikal di Jalan Terasi, Kampung Terasi Iban, di sini, hari ini.

Kemalangan maut itu membabitkan seorang penunggang motosikal berumur 47 tahun dan pemandu lori berumur 35 tahun, sementara kelindannya lelaki berumur 34 mengalami cedera ringan.

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi Bomba Sarawak berkata, pihaknya menerima laporan berhubung kejadian kira-kira jam 8.55 pagi.

Anggota bomba mengeluarkan pemandu lori yang tersepit.

Susulan itu, katanya lapan anggota Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Asajaya bersama jentera dan pacuan empat roda telah digerakkan ke lokasi kejadian.

“Pemandu lori yang tersepit di bahagian pemandu berjaya dikeluarkan oleh anggota bomba dengan menggunakan peralatan penyelamat,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau berkata, mangsa disahkan meninggal dunia oleh petugas perubatan manakala rakannya mengalami cedera ringan berjaya keluar dengan selamat.

Sementara katanya, penunggang motosikal turut maut di tempat kejadian.

“Kedua-dua mangsa diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut,” jelasnya.

BERITA LAIN

Program Sarjana Muda Undang-Undang UM dilancar di Sarawak

KUCHING: Perjanjian Persefahaman (MoU) yang ditandatangani antara Kementerian Pendidikan, Inovasi dan Pembangunan Bakat dengan Universiti Malaya (UM) dan Universiti Teknologi Swinburne, Sarawak mewujud dan memudahkan

Program vaksinasi haiwan percuma

KUCHING: Majlis Perbandaran Padawan (MPP) dan Jabatan Perkhidmatan Veterinar Sarawak akan menganjurkan program vaksinasi haiwan peliharaan, esok. Program terbabit akan berlangsung dari jam 9 pagi

BERITA TERBARU