ARTIKEL

Kompleks Sukan Spaoh mampu muatkan sehingga 1,000 penonton

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Kompleks Sukan Spaoh, Betong yang dipilih sebagai gelanggang perlawanan akhir Piala Timbalan Premier Sarawak 2022, Datuk Amar Douglas Uggah Embas pada 18 Disember ini mampu menampung kapasiti sehingga 1,000 penonton.

Presiden Persatuan Bola Sepak Bahagian Betong (BDFA), Abang Suhordie Abang Zaini berkata, jumlah tersebut mengambil kira tempat duduk yang tersedia dalam Kompleks Sukan Spaoh itu.

SELESA…Persekitaran tempat duduk penonton di Kompleks Sukan Spaoh, Betong.

“Terdapat dua kawasan tempat duduk berbumbung yang tersedia di Kompleks Sukan Spaoh dengan jumlah penonton yang ditetapkan 1,000 orang,” ujar Abang Suhordie kepada Arena Suara Sarawak.

Tambah beliau, pihaknya percaya gelanggang terbaharu itu kelak mampu memberi keselesaan kepada penonton yang hadir menyaksikan perlawanan akhir antara Jang Bukit Saban dan Semarang Village United pada tarikh yang ditetapkan itu.

SELESA…Persekitaran tempat duduk penonton di Kompleks Sukan Spaoh, Betong.

“Kita percaya penyokong tegas kedua-dua pasukan akan hadir beramai-ramai untuk memberi sokongan padu kepada pasukan masing-masing,” tambahnya.

Dalam pada itu, beliau turut menyatakan akan berlangsung sama beberapa program sampingan pada hari yang sama.

“Kita mungkin menganjurkan beberapa program samping untuk memeriahkan suasana perlawanan akhir nanti,” tambah beliau lagi.

BERITA LAIN

Larian Hari Sarawak di Binatngor

BINTANGOR: Orang ramai dipelawa menyertai Larian Hari Sarawak sempena sambutan Sarawak Merdeka Peringkat Daerah Bintangor, pada 22 Julai ini. Acara itu dijangka kehadiran lebih 800

Persiapan SUKMA 2024 capai lebih 90 peratus

KUCHING: Persiapan bagi penganjuran Sukan Malaysia (SUKMA) 2024 yang akan berlangsung di Sarawak pada Ogos ini sudah mencapai lebih 90 peratus. Ketua Pegawai Eksekutif (CEO)

BERITA TERBARU

Nanta kesal akaun TikTok palsu guna namanya

KUCHING: Menteri Kerja Raya Datuk Seri Alexander Nanta Linggi menjadi mangsa pihak tidak bertanggungjawab apabila terdapat akaun TikTok palsu yang menyamar menggunakan nama Alexander Nanta