ARTIKEL

Para Sukma Johor: Sarawak mahu kembali fokus, misi juara kali ke-14

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Kontinjen Para Sukma Sarawak berharap sesi latihan penuh dapat dijalankan semula pada Oktober nanti dalam misi untuk bergelar juara kali ke-14.

Menteri Kebajikan, Kesejahteraan Komuniti, Wanita, Keluarga dan Pembangunan Kanak-Kanak Datuk Seri Fatimah Abdullah berkata, persiapan pasukan yang terlibat dapat dilaksanakan semula sekiranya situasi penularan pandemik Covid-19 di negara ini kembali reda.

“Semua pasukan berharap latihan penuh akan dapat dijalankan semula pada bulan Oktober nanti,” ujarnya ketika berucap pada Majlis Menyambut Kepulangan Wira-Wira Kenyalang, Atlet Paralimpik Tokyo 2020 di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching (LTAK) semalam.

Menurut Fatimah, pihaknya menyasarkan untuk beroleh sekurang-kurangnya 68 pingat emas pada kejohanan di Johor itu kelak untuk kekal bergelar juara.

“Pencapaian dan kegemilangan yang dimiliki kontinjen Para Sukma Sarawak sejak sekian lama harus diteruskan.

“Justeru semua pasukan terlibat harus bersedia dengan cekap, lengkap dan mantap untuk merealisasikan impian tersebut,” tegas beliau.

Sebanyak 10 jenis sukan antaranya renang, olahraga, tenpin boling, badminton, powerlifting, ping pong, boling padang, boccia, catur dan memanah akan disertai kontinjen Para Sukma Sarawak.

BERITA LAIN

Selangor FC belasah NSFC, 4-0

KUALA LUMPUR: Selangor FC menjaringkan kesemua gol pada babak kedua untuk menumpaskan Negeri Sembilan FC (NSFC) 4-0 pada aksi Liga Super 2024/2025 di Stadium Majlis

BERITA TERBARU

Jho Low catur operasi 1MDB – saksi

KUALA LUMPUR: Ahli perniagaan dalam buruan Low Taek Jho, atau Jho Low, telah mencaturkan pengoperasian 1Malaysia Development Bhd (1MDB) walaupun tidak dilantik secara sah dan