ARTIKEL

Pasar tani, tamu, malam di Kuching dan Kota Samarahan tidak dibenarkan beroperasi

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Semua pasar tani, pasar tamu, pasar malam dan bazar larut malam (uptown dan downtown) di zon merah tidak dibenarkan beroperasi bermula 17 Februari.

Dewan Bandaraya Kuching Utara (DBKU) dan Majlis Perbandaran Kota Samarahan (MPKS) dalam kenyataan masing-masing hari ini berkata, arahan tersebut dikuatkuasa bermula semalam sehingga ke suatu masa yang akan dimaklumkan kelak.

Menurut DBKU, pelaksanaan tersebut selaras dengan pengisytiharaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di Kuching sebagai zon merah.

Sementara MPKS berkata, ia berikutan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) di Taman Uni-Vista dan Samarahan sebagai zon merah.

Arahan berkenaan merujuk kepada ketetapan yang dikeluarkan oleh Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri Sarawak (JPBNS), Majlis Keselamatan Negara (MKN) dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

BERITA LAIN

Kepimpinan kerajaan bekerja keras majukan Sarawak

BINTULU: Para pemimpin Kerajaan Sarawak terus bekerja keras demi memajukan negeri ini. Menteri Industri Makanan, Komoditi dan Pembangunan Wilayah Sarawak, Datuk Seri Dr Stephen Rundi

Jambatan Bintulu-Jepak siap 82 peratus

BINTULU: Projek Jambatan Bintulu-Jepak telah mencapai 82 peratus siap dan kekal mengikut jadual untuk tarikh jangkaan siap, kata Timbalan Premier , Datuk Amar Douglas Uggah

BERITA TERBARU