ARTIKEL

Pasaran produk tanpa sempadan

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Aplikasi Helpy Service menawarkan pasaran dan penghantaran tanpa batasan kepada pengguna.

Ketua Pegawai Operasi Helpy Sdn Bhd Nur Suhardy Yakop berkata, mereka menyediakan pelbagai jenis perkhidmatan penghantaran kepada pelanggan menerusi aplikasi tersebut.

“Aplikasi ini membolehkan usahawan memasarkan produk atau barangan jualan tanpa sempadan.

“Perkhidmatan ini menggunakan motosikal, kereta, van dan lori.

“Kami juga menyediakan perkhidmatan penghantaran ke bahagian lain menggunakan BusAsia termasuk ke luar Sarawak menggunakan kapal terbang serta perkhidmatan Janio,” ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika program Webinar anjuran MPC dengan tajuk “Juh Terokai Peluang Perniagaan Secara Digital” dalam talian.

Tambahnya, Helpy Sdn Bhd sasaran untuk meningkatkan pengeluaran jualan dan pendapatan dengan pasaran tanpa sempadan tersebut.

“Dalam tempoh dua hingga tiga bulan ini, kita akan kembangkan perkhidmatan penghantaran dengan menggunakan Pos Laju untuk terus mencapai sasaran jualan di luar kawasan

“Sebagai contohnya, mereka yang berada di Kuala Lumpur boleh membuat tempahan barangan dari Kuching dan sebagainya,” ujarnya. Helpy Service juga menyediakan pelbagai jenis pembayaran seperti Sarawak Pay, FPS, Helpy, Cash On Delivery (COD) dan lain-lain.

Baca lain  BILEM Bake And Brew tawar kopi mampu milik

“Dengan menyediakan pelbagai pilihan seperti itu kepada pelanggan, akan memudahkan proses pembayaran dilakukan.

“Kami memahami segelintir daripada masyarakat lebih selesa menggunakan bayaran secara tunai seperti COD berbanding dengan aplikasi dalam talian,” katanya lagi.

Untuk rekod, Aplikasi Helpy Service adalah sebuah aplikasi yang dibangunkan di Sarawak dan menyediakan pelbagai perkhidmatan hanya dengan satu aplikasi itu sahaja.

NOTIS TENDER

BERITA LAIN

Sarawak dapat peruntukan RM1.5 bilion dari KKDW

SARIKEI: Sarawak terus mendapat perhatian Kerajaan Persekutuan apabila menerima peruntukan Kementerian Kemajuan Desa dan Wilayah (KKDW) sebanyak RM1.5 bilion di bawah Rancangan Malaysia ke-12 (RMK-12).

Fasa pertama KUTS beroperasi pada akhir 2027

KUALA LUMPUR: Fasa pertama projek Sistem Pengangkutan Bandar Kuching (KUTS), yang sedang dilaksana dan diselenggara oleh Sarawak Metro Sdn Bhd, anak syarikat milik penuh Perbadanan

Kecederaan pekerjaan negara meningkat

KUCHING: Kecederaan pekerjaan di Malaysia meningkat sebanyak 58.9 peratus kepada 34,216 kes pada 2022 berbanding 21,534 kes pada tahun sebelumnya. Pengerusi Institut Keselamatan dan Kesihatan

Malaysia catat pertumbuhan ekonomi lebih tinggi

KUCHING: Ekonomi Malaysia berkembang dengan kadar lebih pantas iaitu sebanyak 4.2 peratus pada suku pertama 2024, lebih tinggi daripada jangkaan umum iaitu 3.9 peratus. Gabenor

BERITA TERBARU

Kuching, Sri Pahang kongsi mata

KUCHING: Hasrat Kuching City FC (KC FC) untuk meraih kemenangan di laman sendiri tidak kesampaian selepas sekadar seri menentang pasukan Sri Pahang FC dalam perlawanan